Merkez Seyhan İlçesi'nde yaşayan Burhanettin Aydemir, diyabet hastalığının günden güne ilerlemesiyle ayaklarında yaralar açıldı, şişlikler oluştu. Çeşitli hastanelerde tedavi görmesine rağmen, yaraları iyileşmeyen ve ağrıları artan Burhanettin Aydemir, üniversite hastanesinde yapılan tetkiklerinde 'kangren' teşhisi konulunca yıkıldı. Doktorların "Ayakların kesilecek" demesiyle hayatı kararan Burhanettin Aydemir, yakınlarından borç aldığı 3 bin lira parayla gittiği özel bir sağlık merkezinde 3 ay boyunca ozonterapi tedavisi aldı. Ayaklarındaki yaraları kapanan ve şişliği inen Burhanettin Aydemir, yeniden yürümeye başlamanın sevincini yaşadı. Aydemir, "Sağlık güvencem var, ancak ozonterapi tedavisinin giderlerini devletimiz karşılamadığı için akrabalarımdan borç alıp, özel hastaneye gittim. Çok şükür, sağlığıma kavuştum. Benim gibi dar gelirli insanların tedavisi için bu yöntemin de devlet tarafından karşılanmasında yarar var" dedi.

Oksijen ve ozonterapi uzmanı Dr. Dinçer Erdinç ise ozonterapinin 90 yıldır diyabet, kanser ve enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir yöntem olduğunu söyledi.

Aydemir'in 40 seansta sağlığına kavuştuğunu ifade eden Dr. Erdinç, "İlk zamanlar tedaviyi her gün uyguladık. İyileşmeye başlayınca iki güne bir, daha sonra üç güne bire çıkardık. 3 ay boyunca 40 seansta hastamız sağlığına kavuştu. Üstelik ozonterapi tedavisi kan şekeri ve böbrek fonksiyonlarını da düzenledi. Artık daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Hastamıs ayda bir defa sadece kontrole geliyor" diye konuştu.