Yeşilhisar ilçesine bağlı Çadırcı köyünde çiftçilik yapan Mesut Gündüz, Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak katıldığı duruşmada, İsmail Eroğlu'na ait Kangal köpeğine ait erkek yavruyu zorla aldığı ve sahiplerini tabancayla tehdit ettiği iddialarını kabul etmedi.

KİMSEYİ TEHDİT ETMEDİM 

Eroğlu, ''İsmail'le akaryakıt istasyonunda karşılaştık, köpek yavrusunu istedim. O da bana evden alabileceğimi söyledi. İsmail'in annesi Fatma Eroğlu, bana köpeği vermedi. Ben de oğlunun haberinin olduğunu söyleyip yavruyu aldım. Kimseyi tabanca ile tehdit etmedim'' dedi.

TABANCAYI BANA VE KÖPEĞE DOĞRULTTU

Duruşmaya davacı olarak katılan Fatma Eroğlu ise Mesut Gündüz'ün köpek yavrusunu zorla aldığını belirterek, ''Ben koyun sürümüz olduğu için köpeği vermek istemedim. Mesut köpeği alıp tabancasını çekti. Alkollü halde tabancayı bana ve köpek yavrusuna doğrultup bizi tehdit etti. Korktum ve gitmesini söyledim'' diye konuştu.

1 YIL 8 AY HAPİS

Mahkeme heyeti, Mesut Gündüz'ün köpeğin sahibinin önceden rıza göstermesi nedeniyle yağma suçundan beraat etmesine, silahla tehdit suçundan ise önce 2 yıl hapis cezasına, ardından da cezayı 1 yıl 8 aya indirdi. Heyet daha sonra da cezanını ertelenmesine karar verdi.



VD(OE/AK)