Bruce Bolt Madalyası, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Amerika Sismoloji Derneği (Seismological Society of America), (Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü (Earthquake Engineering Research Institute) ve Kuvvetli Yer Hareketi Gözlem Sistemleri Konsorsiyumu (Consortium of Organizations for Strong-Motion Observation Systems) tarafından her yıl ortaklaşa olarak veriliyor.


Prof. Dr. Mustafa Erdik’e madalyası Şubat 2013’de Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle kentinde düzenlenecek bir konferans kapsamında takdim edilecek. Ödül, Sismolojik Bilim, Mühendislik Sismolojisi ve Deprem Güvenliği alanlarındaki bilimsel çalışmalarıyla dünyaya ışık tutmuş, Profesör Bruce Bolt adına onun ölümünden sonra verilmeye başlandı. İlk olarak 2009 yılında Deprem Mühendisliği dalındaki başarılı araştırmalarıyla ABD’li Prof. Dr. Wilfred D. Iwan’ın aldığı Bruce Bolt Madalyası’na bugüne kadar deprem yer hareketi çalışmaları ile tanınmış Dr. David Boore (ABD), deprem konusunda önemli uygulamaları olan Prof. Dr. Kojiro Irikura (Japonya) ve deprem tehlikesi belirleme metodlarını geliştiren Prof. Dr. Norman A. Abrahamson (ABD) sahip oldu.


Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1970 yılında mezun olan Prof. Dr. Mustafa Erdik, Yüksek Lisans ve Doktorasını ABD'de Rice Üniversitesi’nde tamamladı. Amerika’da bilim insanı olarak bir süre çalıştıktan sonra, 1975 yılında Türkiye’ye dönerek ODTÜ İnşaat Mühendisliği’nde öğretim üyesi olarak görev aldı. ODTÜ Deprem Mühendisliği Merkezi’nde yöneticilik yaptıktan sonra Yeni Delhi’de UNDP Bölgesel Projesinde ve Teknik Baş Danışmanlık hizmetlerinde bulundu. Princeton Üniversitesi’nde konuk profesörlük yaptı. 1987’de Boğaziçi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Bölümü Başkanlığı’na getirildi. 2010 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü olarak görev yapıyor.


Birçok bilimsel derginin editörü olarak görev yapan Prof. Dr. Mustafa Erdik, 300’ü aşkın teknik makale ve bildirinin ve 6 adet kitabın yazarı veya ortak yazarı.  Almış olduğu ödüller arasında TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü, NATO Zirvesi Bilim Ödülü ve Birleşmiş Milletler Afetlerin Önlenmesi Ödülü bulunuyor.


(FOTOĞRAF)