Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu, Antalya Kanarya Sevenler ve Yetiştirenler Derneği ile Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 'Irk ve Renk Kuşları Yarışması' düzenlendi. Cam Piramit Kongre Merkezi'nde bugün başlayan ve yarın sona erecek yarışmada, 50 ilden 65 derneğe üye 1500 kanarya sergilendi. Yarışmada, kanaryalar jüri tarafından bölgesel ırk, renk ve şekil bakımından toplam 11 dalda, 50 kategoride değerlendirilecek. Kategorilerinde ilk üç sırayı alacak kanarya sahipleri altın madalya kazanacak ve Türkiye'yi yurt dışında temsil etme hakkı elde edecek.

Kanarya tutkunu üreticilerin ellerindeki fazla kuşları da satışa çıkarması, Cam Piramit'i panayır alanına çevirdi. Binlerce kanarya arasından seçim yapmakta zorlanan vatandaşlar, uzun uzun kuşları inceledi.

Antalya Kanarya Sevenler ve Yetiştirenler Derneği Başkanı Hilmi Süer, yarışmanın en iyi kanaryayı seçerek yurt dışındaki yarışmalarda derece elde etmek ve Türk bayrağının dalgalandırmak amacıyla düzenlendiğini söyledi. Süer, "Kanaryalar ırk kanaryaları ve renk kanaryaları olarak ayrılıyor. Bugün burada 65 dernek üyesi kanarya tutkununun kuşları var. Aynı zamanda ellerindeki fazla kuşları, kuş meraklılarına satıyorlar" dedi.