Bodrum’un Gümbet Mahallesi’nde yaşayan turizmci ve kanarya üreticisi evli ve iki çocuk babası 51 yaşındaki Can Başbayraktar, 35 yıldır devam eden kanarya tutkusunu bir yetiştirme çiftliği kurarak perçinledi. Villasının bahçesinde kanaryalar için yaptığı özel üretim merkezinde 20'ye yakın tür ve 100'e yakın kanarya üretimi yapan Başbayraktar, 40 kanarya tutkunu ile Bodrum Serinofil Derneği'ni kurdu. Türkiye Kanarya Kafes Kuşları Federasyonu üyesi olan ve uluslararası hakemlik de yapan Can Başbayraktar, ürettiği Norwich türü kanarya ile geçen ay İspanya'da yapılan Dünya Kanarya Şampiyonası'nda birinci oldu. Başbayraktar, son 5 yıl içerisinde katıldığı Türkiye şampiyonalarında beş birincilik, bir ikincilik ve iki üçüncülük kazandı.

Can Başbayraktar, Bodrum’da yaşayan 40 kadar kanaryaseverle bir araya geldiklerini ve İngiliz menşeli kanaryaları üreterek Avrupa’ya ihraç ettiklerini söyledi. Başbayraktar, "Şimdi hedefimiz Bodrum'da ürettiğimiz kanaryalarla daha çok dünya klasmanında madalya almak. İngiltere, İtalya ve Belçika ile dünya liderliği için mücadele ediyoruz. Kanarya şampiyonluğunda Türkiye'yi sessiz sedasız dünya liderliğine götürürken, Dünya Kanarya Federasyonu ürettiğimiz kanaryaları örnek göstermeye ve verdiğimiz mücadeleyi desteklemeye başladı. Dünyanın en güzel kanaryalarını Bodrum'da ve ülkemizde üretmeyi başardık. Türkiye'nin dört bir yanında yüzlerce kanarya üreticisi hobi olarak başladıkları tutkuyu profesyonelliğe dönüştürüp aynı zamanda kanaryaları 500- 2 bin lira arasında satarak ciddi ekonomik bir katkı elde etmeye başladı. Bodrumlu kanarya yetiştiricileri olarak önümüzdeki yıldan itibaren Bodrum'da ulusal ve uluslararası Kanarya Yarışmaları düzenleyerek ilçemize kış aylarında hareketlilik getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Başbayraktar, Türk kanarya yetiştiricileri olarak gelecek yıl Belçika'nın Hasselt kentinde yapılacak olan Dünya Kanarya Şampiyonası'nda Norwich türü kanaryaların yanı sıra Yorkshire, Fifefancy ve Border türlerinde de dünya şampiyonu olmak istediklerini söyledi.