Kahvelipınar Mahallesi'nde 14 Nisan 2006'da tıkanan kanalizasyonunu açmaya çalışan belediye görevlileri, çuval içinde bir ceset buldu. Yapılan inceleme sonucu cesedin İslahiye İlçesi'nde çiftçi Hasan Çolak'a ait olduğu belirlendi. Yapılan otopsisinde Çolak'ın göğüs kafesinde kırıklar olduğunu belirlendi. Sürdürülen soruşturmada bugüne kadar kesin bir bulguya ulaşılamadı. Kısa süre önce yapılan bir ihbar üzerine tekrar harekete geçen polis, öldürülen Hasan Çolak'ın cesedinin bulunduğu mahallede oturan 41 yaşındaki Meral T. ile zaman zaman birlikte yaşadığını belirledi. Soruşturmayı çok yönlü sürdüren ve şüphelileri teknik takibe alan polis, cinayetin Meral T.'nin kızı Melek T. ile birlikte yaşayan 29 yaşındaki Serkan Ö. ve arkadaşları 46 yaşındaki Haşim Y., 32 yaşındaki Hüseyin İ., 40 yaşındaki Hasan Hüseyin D. ve gasp suçundan cezaevinde bulunun 25 yaşındaki Şahin K. tarafından işlendiği yolunda bulgulara ulaştı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Serkan Ö.'nün kız arkadaşının annesi Meral T.'nin, Hasan Çolak ile ilişkisini öğrendiğini, bunun üzerine maktulü eve çağırıp dövdükleri, göğsüne tekmeyle vurulması sonucu ölmesi üzerine kaçtıklarını, daha sonra  cesedi çuvala koyup kanalizasyona attıklarını itiraf etti.

Polisteki sorguları tamamlanan Serkan Ö., Meral T., Haşim Y., Hasan Hüseyin D., Şahin K. ve Hüseyin İ., adliyeye sevk edildi.



AK(OA/İD)