Olay, dün Yurt Mahallesi PTT Caddesi'nde meydana geldi. ASKİ tarafından yapıldığı belirtilen kanalizasyon kazısı sırasında bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi. Bu sırada yaklaşık 3 metre derinliğinde açılan çukurda bulunan işçilerden 2 çocuk babası Emin Gildir, toprak altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi CANKUR ekipleri, 6 saat süren çalışmanın ardından göçükte kalan Gildir'in cesedine ulaştı.

Gildir'in cenazesi götürüldüğü Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından bugün ailesine teslim edildi. Gildir'in cenazesi götürüldüğü merkez Gildir Köyü'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Ölümüyle ilgili soruşturma başlatılan Emin Gildir'in uzun süre inşaat işçisi olarak çalıştığı, 3 ay önce bel fıtığı rahatsızlığı geçirdiği, sosyal güvencesi olmadığı için tedavide zorlandığı, bu yüzden borçlandığı bildirildi. Rahatsızlığına rağmen borçlarını ödeyebilmek için sigortalı iş arayan Gildir'in, akrabalarının tavsiyesi üzerine 2 ay önce ASKİ için iş yapan taşeron firmada çalışmaya başladığı kaydedildi.