Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nün (ASKİ) kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçük altında kalan 2 çocuk babası Emin Gildir'in cesedi, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı CANKUR ekiplerinin 6 saatlik çalışması sonucu bulundu.

 Seyhan İlçesi Yurt Mahallesi PTT Caddesi'nde meydana gelen göçük sırasında, toprak altında kalan Emin Gildir'in eşi Hacer ile babası Ali Gildir de olay yerine geldi. Gildir'in yakınları, gözyaşları içinde kurtarma çalışmalarını izledi. Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fethi Coşkun Tuncel, ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz ve İtfaiye Daire Başkanı Adil Deveci, kurtarma çalışmalarına katıldı. Kanalizasyon çukurundan sürekli su çıkması üzerine, ASKİ'ye ait su tahliye aracı, biriken suyu boşaltırken, iş makineleri de göçük nedeniyle çukurda biriken toprağı tahliye etti. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan çalışmada, bir ay önce ASKİ'de çalışmaya başladığı öğrenilen Emin Gildir'in cansız bedeni, CANKUR ekipleri tarafından kanalizasyon çukurundan çıkarıldı. Gildir'in cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Yakınları, Emin Gildir'in bir ay öncesine kadar inşaatlarda sigortasız çalıştığı ve geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördükten sonra, sigortalı olobilmek için ASKİ'de çalışmaya başladığını söyledi.

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA,



CK (RT)