Karaelmas Mahallesi Yılmaz Erkut Sokak'taki rögar kapağının bulunduğu yerden gelen kedi sesini duyan 11 yaşındaki Samet Yıldız, Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. Gelen itfaiye ekibi, aralık bırakılan rögar kapağından içeriye giren kedinin, daha sonra kapağın bulunduğu yerdeki deliğin balçıkla kapanması sonucu dışarıya çıkamadığını belirledi.

Kapanan bölümü açan itfaiye ekibi, kedinin buradan çıkmasını bekledi. Kanalın içine kemik parçası ve ekmek konulmasına rağmen kedinin çıkmaması üzerine ekipler, rögar kapağının bulunduğu yeri balyozla kırarak genişletmek istedi. Balyozun ahşap sapı kırılınca Fen İşleri Müdürlüğü'nden destek istendi. Gelen Fen İşleri Müdürlüğü ekibi, beton kırma makinesiyle kapağın etrafını genişletti. Buna rağmen kedi dışarıya çıkmayınca, kanal üzerinde beton kırılarak ikinci bir delik açıldı. Daha sonra da bir görevli rögar deliğinden aşağıya sarkarak elindeki sopayla kediyi diğer delikten çıkarmaya çalıştı.

Yaklaşık 3.5 saat süren çalışmanın ardından kedi açılan delikten çıkarak sokak arasında gözden kayboldu. Kedinin kurtarılması, belediye görevlileri ile çevredekileri sevindirdi.



DS,GG(EE/BT)