Kanser hastalarına yardım toplamak ve artan kanser vakalarına dikkat çekmek için patenle 6 bin 500 kilometrelik Türkiye turuna çıkan Kanada vatandaşı Akbar İbrahimzadeh, Fethiye'ye geldi. 'Patenci Adam' olarak tanınan ve ülkesinde paten eğitmenliği yapan İbrahimzadeh, Ankara'dan başladığı Türkiye turunu, 28 kenti dolaştıktan sonra İstanbul'da tamamlamayı hedefliyor.

3 ay sürecek tur kapsamında Fethiye'ye gelen Kanadalı patenci, bugüne kadar 4 bin  kilometre yol yaptı. Tur kapsamında ziyaret ettiği kentlerde fotoğraf ve görüntü çeken İbrahimzadeh, belgesel haline getirdiği görüntüleri İngilizce, Türkçe, Azerice ve Farsça seslendirme yaptıktan sonra satışa sunarak kanser hastaları için yardım toplamayı amaçlıyor.

İLGİ ODAĞI OLDU

17 Temmuz'da Ankara'dan başlayan tur kapsamında Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Yozgat, Çorum, Samsun, Ordu, Rize, Artvin, Kars, Iğdır, Van, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Karaman, Osmaniye, Konya, Antalya ve Muğla'yı dolaşan İbrahimzadeh, son olarak geldiği Fethiye'de ilgi odağı oldu, Kordon Boyu'nda paten kaydı.

Fethiye'den sonra İzmir'e doğru yola çıkan İbrahimzadeh Balıkesir, Çanakkale, Bursa ve Kocaeli'ni patenle dolaştıktan sonra İstanbul'a ulaşacak. 10 gün boyunca Guinness Rekorlar Kitabı gözlemcileri eşliğinde İstanbul'u patenle dolaşacak olan İbrahimzadeh, patenle dolaşma rekorunu kayıt altına alacak.

'TÜRKİYE'DE BÜTÜN YOLLARDA ÇALIŞMA VAR'

Patenle 6 bin 500 metre gezerek bu alanda dünya rekoru kırmayı hedeflediğini belirten İbrahimzadeh, 6 yıldır paten kaydığını söyledi. Kanada'nın Toronto kentinde yaşadığını anlatan İbrahimzadeh, Türkiye turunda zaman zaman zor anlar yaşadığını da anlattı. Türkiye'de yol yapım çalışmaları nedeniyle yolculuğunun uzadığını kaydeden Akbar İbrahimzadeh, Diyarbakır gezisi sırasında sokak köpeklerinin kendisini kovaladığını, kaçmak isterken düştüğünü söyledi. Köpeğin uzaklaşmasının ardından kalkarak yoluna devam ettiğini kaydeden İbrahimzadeh, kafa kamerasıyla kaydettiği düşme anını hazırlayacağı belgeselde kullanacağını vurguladı.

JAPON DEMREMZEDELER İÇİN PARA TOPLADI

Japonya'da yaşanan tsunami felaketinin ardından depremzedeler yararına 9 günlük tura çıktığını ve 450 kilometre yol kat ederek yardım topladığını anlatan İbrahimzadeh, şöyle dedi:

"Bu yıl da Türkiye'deki kanser hastaları için paten kayıyorum. Ankara'dan başladığım turu İstanbul'da tamamlamayı planlıyorum. Tur boyunca 6 bin 500 kilometre yol yaparak yeni bir rekora imza atmak istiyorum. Tur kapsamında ziyaret ettiğim ülke ve kentlerde fotoğraf ve görüntü çekiyorum. Türkiye turumda da ziyaret ettiğim kentlerdeki tarihi ve turistik yerlere ait fotoğraf ve görüntüleri 10 dilde yayın yapan 'www.patenciadam.com' adlı internet sitemde tanıtacağım."



ET(HA/COŞ)