Siverek'te çiftçilik yapan Hacı Korkmaz ve yakınları 2 yıl önce kız isteme nedeniyle çıkan kavgada akrabası olan kişilerle kavga etti. 10 kişinin yaralandığı kavga sonrası oluşan gerginlik üzerine, husumetli 2 aile olayın kan davasına dönüşmemesi için Hacı Korkmaz ve yakınlarının ilçeden ayrılmasını kararlaştırdı.

2 YIL SONRA DÖNDÜ, VURULDU

Karar sonrası Siverek'ten ayrılan Hacı Korkmaz önceki gün sürgün edildiği ilçeye yeniden döndü ve Abdalağa Mahallesi’nde ev kiralayıp yerleşti. Bugün öğleden sonra evinin bulunduğu sokakta otomobiline binmeye çalışan Hacı Korkmaz'a, kimliği belirsiz kişi ateş açıldı. Korkmaz, sırtına isabet eden kurşunlarla yaralanırken saldırgan kaçtı.

Silah sesiyle dışarı çıkanların kanlar içerisinde bulduğu Korkmaz, çağrılan ambulansla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste yapılan ilk müdahale sonrası hayati tehlikesinin bulunduğu saptanan Hacı Korkmaz, Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

HASTANEDE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Hacı Korkmaz'ın, husumetli kişiler tarafından ilçeye geri döndüğü için vurulduğunu değerlendiren polis, Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde yoğun güvenlik önlemi aldı. Polisler, yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Korkmaz'ı hasımlarının yeni bir saldırısından korumak için hastaneye gelenlerin kimlik kontrol edip, üzerlerini aradı.

Hastanede güvenlik önlemi alan polis, Korkmaz'ı tabancayla yaralayarak kaçan kişi ya da kişilerin kimliklerinin belirlenerek yakalanmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

AL,MS(HK/ESM)