Geçen 16 Ocak günü Yavuz Selim Mahallesi'nde 63 B 9991 plakalı hafif ticari aracıyla seyreden 25 yaşındaki Muammer Özer, sokakta önüne çıkan bir kişinin açtığı yaylım ateşi sonucu yaşamını yitirdi. Cinayete ilişkin soruşturma kapsamında polis, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda kaçan şüphelinin robot resmini çizdir ve bulunması için çalışma başlattı.

Cinayet soruşturmasını yürüten polis, yaptığı araştırmada Muammer Özer'in yakınlarının, 2005 yılında merkeze bağlı Mağaracık Köyü'nde, kendileriyle aynı soyadı taşıyan akrabalarıyla arazi anlaşmazlığından dolayı silahlı kavga yaptığını ve olayda Zeliha Özer adlı genç kızın yaşamını yitirdiğini belirledi. Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda çizilen robot resim ve yapılan araştırma sonunda cinayetin 2005 yılındaki kavgada öldürülen Zeliha Özer'in ağabeyi olan Ömer Faruk Özer tarafından işlendiği kanaatine varıldı.

Evli ve 3 çocuk babası Ömer Faruk Özer, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı.

CEZAEVİNDEN ÇIKIP CİNAYET İŞLEMİŞ

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, cinayetin faili meçhul kalmaması ve şüphelinin yakalanması için Cinayet Bürosu ekiplerine talimat verince, özel bir ekip oluşturuldu. Özel ekip yaptığı çalışmada, şüpheli olarak aranan Ömer Faruk Özer'e yönelik fiziki ve teknik takip başlattı. Daha önce 'uyuşturucu satmak ve adam yaralama' suçlarından sabıkalı olduğu saptanan şüpheli Ömer Faruk Özer'in, İstanbul'da olduğu belirlendi.

Cinayeti çözmek için kurulan özel ekibin 10 üyesi İstanbul'a gönderilirken, şüpheli Ömer Faruk Özer'in, cezaevinden çıktıktan sonra geldiği Şanlıurfa'da, kız kardeşinin ölümüne neden oldukları gerekçesiyle kan davalı olduğu ailenin üyesi Muammer Özer'i öldürüp kaçtığı saptandı.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ OPERASYON DÜZENLEDİ

Yaklaşık 20 gün İstanbul'da çalışma yapan polis, şüphelinin tanınmamak için kılık değiştirdiğini ve Beyoğlu'ndaki barlarda uyuşturucu sattığını saptadı. Uzun süre takip edilen Ömer Faruk Özer'in kaldığı evi de saptayan polis, bugün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte operasyon için düğmeye bastı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel harekat polisleri ile Şanlıurfa'dan giden cinayet bürosu polisleri, şüphelinin Kayışdağı Mahallesi'nde kaldığı apartman dairesine gitti. Defalarca zili çalınmasına rağmen açılmayan kapıyı kırarak eve giren polis, şüpheli Ömer Faruk Özer ile Ahmet Adaşlar ve Fadime Akay'ı gözaltına aldı. Gözaltına alınan Ömer Faruk Özer'in yapılan üst aramasında birlikte yakalandığı Ahmet Adaşlar'ın kimliğine fotoğrafını yapıştırdığı ve sahte kimlikle dolaştığı saptandı.

Gözaltına alınan 3 şüpheli sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



(HK/SS)