Bugün akşam saatlerinde Yukarı Azikli Köyü'nde, yolun karşısına geçmeye çalışan Yusuf Kurtay, süratle gelen, sürücüsünün kimliği ve plakası belirlenemeyen kamyonun çarpmasıyla ağır yaralandı. Yusuf Kurtay'ın olay yerine koşan halası Lale Kurtay Kürtçe "Bir tanem ne olur ölme. Sen bu yolun son kurbanı olma" diye ağıt yaktı. Kurtay, ambulansla hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı.

Yusuf Kurtay'ın yaralandığı haberini alan yakınları ve kadınlı- erkekli Yukarı Azikli Köyü sakinleri, kazanın geldiği yerde toplanıp, yolu keserek protesto eylemi yaptı.

Yukarı Azikli Köyü Muhtarı Alaattin Duyan, yıllardan beri söz konusu güzergahta ölümlü trafik kazalarının yaşandığını belirterek, "Yıllardan beri yetkililere burada üst veya alt geçit yapılması için müracaatta bulunduk. Ancak hiçkimse bizim bu sorunumuzla ilgilenmedi. Hemen her gün bir kaza oluyor. Anneler ağıtlar yakıyor, yürekler yanıyor. Devletimizden fabrika istemiyoruz, sadece bu sorunumuza bir çözüm bulsunlar. Sanırım bu yapılamayacak bir istek değil" diye yakındı.

Yusuf Kurtay'ın annesi Şemse Kurtay, 11 çocuğu olduğunu, 2 çocuğunu burada trafik canavarına kurban verdiğini belirterek, "9 ay karnımda taşıdığım, büyüttüğüm 2 tane aslan gibi evladımı burada trafik canavarı aldı. Artık yeter. Yüreğim yanıyor. Artık yeni ana yüreklerinin yanmasını istemiyoruz" diyerek gözyaşı döktü.

Yolun köylüler tarafından kesilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Jandarma ekiplerinin ısrarlarına rağmen köylüler, uzun süre karayolundaki eylemlerine devam etti.

Köylülerin yoldaki eylemlerine devam etmesi üzerine olay yerine gelen Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık ve MARSİAD Başkanı Nasır Duyan, uzun süren görüşmelerden sonra ancak köylüleri eylemlerinden vazgeçirebildi.



AA(GG/SS)