Kaza, dün Saray İlçesi’ne bağlı Çukuryurt Köyü’nde meydana geldi. İlköğretim 2’nci sınıf öğrencisi Mert Toygar okuldan çıktıktan sonra eve gitmek için yürüyerek yola çıktı. Tekstil fabrikasında çalışan annesi Yeşim Toygar’ı minibüs durağında görünce yanına giden Mert Toygar, annesinin servis minibüsüne binmesinin ardından yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada, Tuncay Üstün yönetimindeki 34 DE 1965 plakalı kamyon, Mert Toygar’a çarptı. Kazada ağır yaralanan Toygar, olayı gören bir otomobil sürücüsü tarafından Saray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk mücadelesi burada yapılan Mert Toygar’ın kazada başına aldığı darbe sonucu ağır yaralandığı ve solunum güçlüğü çektiği belirlendi.

Hastane yönetimi hayati tehlikesi bulunan Mert Toygar’ın yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için başka bir hastaneye sevk edilmesine karar verdi. Bölgede bulunan tüm hastanelerin yoğum bakım ünitelerinin dolu olduğu bildirildi.

ANNENİN YÜREK BURKAN FERYADI

Çerkezköy Özel Güven Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde yer bulunmasının ardından Mert Toygar'ın ambulansla bu hastaneye sevkine karar verildi. Kazayı duyarak Saray Devlet Hastanesi’ne gelen Yeşim Toygar, oğlunu sedyede görünce gözyaşlarına hakim olamadı ve "Oğlum ölme, canım oğlum Mert’im kurtulsun, neresi olursa olsun. Oğlumu götüreceğim; o yaşayacak diye" feryat etti. Ambulansla Çerkezköy Özel Güven Hastanesi’ne getirilen Toygar, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Kamyon sürücüsü Tuncay Üstün ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.



ŞA,MY(LK/CK)