Fethiye'nin Kemer Beldesi Karabel mevkiinde 12 Ağustos 2011'de kamyonuyla yük taşıyan 48 yaşındaki Mustafa Borazan av türeğiyle vurularak öldürüldü. 9 Ekim 2011'de ise Isparta'dan Fethiye'ye kamyonuyla yük getiren 41 yaşındaki Osman Sevinç aynı mevkide yine av tüfeğiyle vurularak öldürülmüş halde bulundu. Cinayetler güvenlik güçlerince araştırılırken, 30 Kasım 2011'de iki olayın meydana geldiği bölgeye yakın Sahil Ceylan Köyü'nde, çobanlık yapan 56 yaşındaki Hüseyin Orpak'ın yakılmış cesedi bulundu.

Jandarma ekiplerinin araştırması sonunda, kamyon şoförleri Mustafa Borazan ve Osman Sevinç'i av tüfeğiyle, çoban Hüseyin Orpak'ı ise yakarak öldürdükleri gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 8 kişiden Mehmet Ç., Salim O. ve İsmail Y. tutuklandı.

Cinayetlerle ilgili olarak sanıklar hakkında üç ayrı dava açıldı. Kamyon şoförü Osman Sevinç'in öldürülmesine ilişkin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün başlayan davanın ilk duruşmasında tanıklar dinlendi. Sanıklardan İsmail Y. suçsuz olduğunu savunup, beraatını isterken, detaylı savunma yapmayacağını söyledi. Salim O. ise cinayetin İsmail Y. tarafından tasarlandığını iddia etti. Cinayet işleneceğinden haberi olmadığını anlatan Salim O. vicdan azabı çektiğini anlattı. Sanıkların birbirlerini suçlaması üzerine duruşmada gergin anlar yaşandı. Mahkeme Başkanı Ümit Selçuk Doğan sanıkları sık sık sert bir dille uyardı.

Duruşmada İsmail Y.'nin eşi Sevda Y. de tanık olarak dinlendi. Salim O. ile eşinin uzun süredir arkadaş olduğunu belirten Sevda Y., "Salim ara sıra evimize gelen biriydi. Bir ara tartıştıklarını duydum. Sorduğumda 'Para mevzusu' dediler. Onun dışında cinayetlere dair bir bilgim yok. Ancak kocamın suçsuz olduğuna sonuna kadar inanıyorum" dedi.

Eşi Sevda Y.'nin ifade verdiği sırada sesini yükselterek, müdahalede bulunan ve yerinden kalkan sanık İsmail Y., Mahkeme Başkanı Ümit Selçuk Doğan tarafından salondan çıkarıldı.

İsmail Y.'nin avukatı Selçuk Ayaz, cinayetlerde kullanılan suç aletinin Salim O.'nun evinde ele geçirildiğini hatırlatarak, İsmail Y.'ye atılı suçlara ilişkin iddianamenin Salim O.'nun verdiği ifadelerden yola çıkılarak hazırlandığını belirtti. İsmail Y.'nin suçlu olduğuna ilişkin hiçbir delilin bulunmadığını belirten Ayaz, İsmail Y.'nin Salim O. ile birlikte hareket ettiğinin kanıtlanması gerektiğini dile getirdi.

Mahkeme heyeti, olayın aydınlatılması için cinayetlerin meydana geldiği bölgedeki tüm işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi ve telefon görüşmelerinin ayrıntılı dökümünün istenmesini kararlaştırdı ve duruşmayı erteledi.

SANIKLAR İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINDA

Kısa süren aranın ardından tutuklu sanıklar Salim O. ve İsmail Y. bu kez kamyoncu Mustafa Borazan'ın öldürülmesine ilişkin açılan diğer davanın ikinci duruşması için hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti öldürülen Mustafa Borazan'ın eşi Esma Borazan ve kayınbiraderi Bilal Herek'in davaya katılım talebini değerlendirdi. Şikayeti sorulan Esma Borazan, sanıklardan ömrü boyunca şikayetçi olacağını söyledi. 4 çocuğunun babasız kaldığını anlatan Esma Borazan, "Kocamdan ne istediler? Ekmek parası için kamyon şoförlüğü yapıyor, çocuklarına bakmaya çalışıyordu. Halimiz perişan, avukat tutacak paramız yok. Bu yüzden mahkemenizden tarafımıza avukat atanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Mahkeme heyeti Esma Borazan'ın katılım talebini kabul ederken, kayınbirader Bilal Herek'in talebini yakınlık derecesine bakılması için bir sonraki duruşmaya erteledi.

Tanık olmasına rağmen duruşmaya gelmeyen İbrahim Karakaya'nın zorla getirilmesine karar veren mahkeme duruşmayı diğer davanın duruşmasıyla aynı tarih olan 6 Temmuz'a erteledi.

Sanıkların 30 Kasım 2011'de Sahil Ceylan Köyü'nde, çobanlık yapan 56 yaşındaki Hüseyin Orpak'ı öldürdükleri iddiasıyla da önümüzdeki günlerde üçüncü bir davada hakim karşısına çıkacak.