İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 5 ay önce başlatılan fiziki ve teknik takip neticesinde bir uyuşturucu şebekesinin varlığını tespit etti. Nadir D.'nin elebaşılığını yaptığı öne sürülen şebekenin Kurban Bayramı öncesi İran sınırından uyuşturucu getireceği belirlendi. Yapılan çalışmalar derinleştirilince, Nadir D.'nin adamı olduğu iddia edilen Yavuz E.'nin, İran sınırından alınan uyuşturucuyu Hakkari'de kazalı bir panelvan araca zulalandığı tespit edildi. Polis takiplerine devam ederken Yavuz E. uyuşturucu zulalı aracı İstanbul'a getirmek için kamyon şoförü Cüneyt Ö. ile anlaştı. Panelvan araç ve bir de kurbanlık boğa yüklenen kamyon 24 Ekim'de İstanbul'a doğru yola çıktı.

NARKOTİK POLİSİ HAZIRLIK YAPTI

Uyuşturucu şebekesini adım adım takip eden İstanbul polisi, kamyonun İstanbul'a ulaşmasıyla operasyon hazırlığı yaptı. Ekipler bir süre kamyonu şehir içinde takip etti. Şebeke üyeleri Zeytinburnu'nda kamyondaki kurbanlığı indirirken, polis operasyonun startını verdi.

Kamyon çevresini saran ekipler, kamyon sürücüsü Cüneyt Ö. ve uyuşturucu zulalı aracı getiren Yavuz E.'yi gözaltına aldı. Bu sırada diğer ekipler de Bağcılar'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan eş zamanlı operasyonla şebeke elebaşı Nadir D. ve şebeke üyeleri oldukları iddia edilen Aydın D., Fevzi D., Orhan D ile Doğan C.'yi gözaltına aldı.

ARACIN DÖŞEMELERİNDEN YAKLAŞIK 40 KİLO EROİN ÇIKTI

Polis, yapılan operasyonun ardından uyuşturucuları bulabilmek için eroin zulalandığı bilinen panelvan araçta arama yaptı. Yapılan aramalar polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, polislerin kamyonun kasasına çıkarak, kazalı panelvan aracın koltuklarını sökmeleri görülüyor. Arama yapan ekipler döşemeyi hafiçe kaldırınca zula bölmesinin kapağı görülüyor. Bu sırada bir polis memuru "İşte orada bir şey var" diyor. Yerin tespit edilmesiyle polislerin döşemeyi falçatayla keserek kaldırmaları görülüyor.

"MALLAR GÖRÜLDÜ"

Döşemelerin kaldırılmasının ardındın yapılan özel bölmelere ulaşan polis, gizli bölmenin kapağını açıyor. Kapak açılırken, bir polis "mallar gözüktü" derken, diğer bir polisin "Çok şükür" demesi dikkat çekiyor. 5 aylık çalışmanın ardından uyuşturuculara ulaşan polis, aramalarına devam ederken, bir zula daha belirleniyor, bu bölümü spiral ile kesen narkotik polisi burada bir şey bulamıyor. Bir polis memuru zulanın boş olması karşısında " Hiçbir şey yok bomboş" diyor. Ancak aramalar burada bitmiyor. Aramalara devam eden narkotik ekipleri, şoför bölümünün altında bir kapak tespit ediyor. Kapağın sökülmesiyle içinde eroin bulunan paketler görüntülere yansıyor. Polis kameralarına yansıyan görüntülerde ayrıca, 2 ayrı gizli bölmede ele geçirilen 65 paket halindeki 39 kilo 700 gram eroinin sergilenme anları da görülüyor.

1 KİŞİ SERBEST KALDI

Polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Kamyon sürücüsü Cüneyt Ö. serbest kalırken, diğer 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.


(BB) (FOTOĞRALFI)