Arnavutköy’de 25 Eylül 2012'de Kıraç Polis Merkezi'ne başvuran Abdulvahap G., kamyonunun çalındığı  şikayetinde bulundu. Abdulvahap G.,  yemekten zehirlendiğini hastaneye gidip serum verilirken park ettiği kamyonun çalındığını söyledi. Polis bu olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken bu kez Abdulvahap G.’nin oğlu Murat G., 15 Aralık 2012 tarihinde Başakşehir’de polise başvurarak kamyonunun çalındığını söyledi. Murat G.’ de zehirlendiğini ve hastanede serum verilirken kamyonunun çalındığını söyledi.


MALLAR AYNI DEPODA BULUNDU


Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bu iki olayla ilgili başlattıkları soruşturmada çalıntı malların bulunduğunu tespit ettiği bir depoya baskın yaptı. Baskında, çalınan gıda maddeleri ve bakır elektrik kablolarının büyük bölümü ele geçirildi. Malların izini süren dedektifler kısa sürede yalan söyledikleri ortaya çıkan araç şoförleri Abdulvahap G., ile Murat G.’nin de aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı.


HIRSIZLIK MALLARINI BAŞKA HIRSIZLAR ÇALMIŞ


Oto hırsızlık Büro Amirliğine götürülen zanlılara, çalınan malların nerede olduğunu sorulduğunda ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Zanlıların çaldıktan sonra depoya götürdükleri malların bir kısmının başka hırsızlar tarafından çalındığı tespit edildi. Bunun üzerine tekrar başlatılan operasyonda hırsızların çaldığı malları çalan 3 hırsız da gözaltına alındı. Ecevit T., Cüneyt M. ve Mikail A., çaldıklarının çalıntı olduğunu bilmediklerini söyledikleri öğrenildi.


Poliste işlemleri tamamlanan toplam 12 kişi adliyeye sevk edildi.


AA (FOTOĞRAF)