Türkiye Taşeron İşçi Dernekleri Platformu üyesi Sivas Kamu Şirket İşçileri Derneği üyesi 100 kişilik grup kent meydanında toplanarak hükümetten kadro talebinde bulundu. Taşeron olarak çalıştırılmaya karşı çıkan işçiler yaşadıkları sıkıntıları hazırladıkları dövizlerle anlatmaya çalıştı. Çocuklarında yer aldığı basın açıklamasında aldıkları asgari ücretin çok düşük olmasından dolayı insanca yaşayaşamadıklarını belirten işçiler her an işten çıkarılma korkusu içinde olduklarını belirtti. Aldıkları 701 TL ile geçinmeye çalıştıklarını ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirten KAŞİD Başkanı Adem Kuru, şöyle konuştu:

"Çalıştığımız iş yerlerinde statümüz yok. Her yıl yapılan ihaleler sayesinde işverenin değişmesi sonucu iş garantimiz yok. İşte kalıp kalmamamız insanların iki dudağı arasında gidip geliyor. İhaleyi alan firma, kıdem tazminatı vermemek için yıl içerisinde giriş çıkış yaparak hakkımızı gasp ediyor. Maaşlarımızı zamanında alamıyoruz. Kurumların asıl işini yapan bizlerin kurumlara bağlanmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimizden taleplerimiz uçuk değil. Elinizdeki imkanların sadece zekatını taşeron işçilerine vermenizdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde el kaldırıp onaylayacaksınız. Tek talebimiz bu."

Kadro mücadelesini Sivas'tan başlattıklarını belirten Kuru, bunun tüm Türkiye'de devam edeceğini belirtti. Grupta bulunan bazı çocuklar da anne ve babaları ile birlikte yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Grup daha sonra dağıldı.