Burdur Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Türkiye'de bir ilke imza atarak cezalarını kamu kurumlarında bedelsiz çalışarak geçiren hükümlülere ücretsiz ferdi kaza sigortası imkanı sağlayan projeyi hayata geçirdi. Cezasının son 1 yılını cezaevinde yatmak yerine kamuda belirli saatlerde ücretsiz çalışan hükümlülerle denetimli serbestlik uygulaması kapsamında kamuda çalışan sanık ve hükümlüler, artık çalıştıkları saatlerde başlarına gelebilecek kazalara karşı en az 10 bin, en yüksek 25 bin liraya kadar sigortalı olacak. Her yıl Burdur Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce belirlenecek 100 sanık ve hükümlünün yararlanacağı ferdi kaza sigortası, sosyal sorumluluk çerçevesinde Burdur Koca Sigorta Aracılık Hizmetleri sahibi Sabahat Koca tarafından ücretsiz sağlanacak.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Burdur Koca Sigorta Aracılık Hizmetleri sahibi Sabahat Koca arasındaki protokol törenle imzalandı. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü toplantı salonundaki imza törenine Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday, Burdur Koca Sigorta Aracılık Hizmetleri sahibi Sabahat Koca katıldı.

TÜRKİYE'DE İLK UYGULAMA

İmza töreninde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Açıkgöz, imzalanan protokolun Türkiye'de ilk olduğunu belirterek, daha önce hükümlülere Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerinin uygulanmadığını dile getirdi. İmzalanan protokolle bu hükümlülerin ferdi kaza sigortası güvencesi altında olacağını ve herhangi bir iş kazası durumunda teminat altında bulunduklarını vurgulayan Açıkgöz, "Kamuda çalışan sanık ve hükümlüler için böylesine önemli bir konuda ilk adımın Burdur'da atılıyor olmasından mutluluk duydum. Bu çalışmanın Türkiye'ye örnek teşkil edeceğini ümit ediyorum" dedi.

Koca Sigorta Aracılık Hizmetleri sahibi Sabahat Koca, protokol kapsamında kamu kurum kuruluşlarında çalışan hükümlülerin çalıştıkları süre içerisinde ferdi kaza sigortası güvencelerinin bulunacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından bize bildirilen 100 hükümlü, iş riski değerlendirilerek 10 bin ile 25 bin Lira tutarında teminat altında bulunacak. Ayrıca bu hükümlüler çalıştıkları süre zarfında tedavi masrafları için 1000 ile 2 bin lira teminat değerinde ferdi kaza sigortasına sahip olacak. Ancak bu ferdi kaza sigortası yalnızca hükümlünün kendisini kapsayacak ve kamu hizmetinde çalıştığı saatler arasında geçerli olacak. Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek böylesine önemli bir projede görev aldığım için mutluluk duydum."

Konuşmaların ardından işbirliği protokolunu, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday ve Sabahat Koca imzaladı. Başsavcı Açıkgöz imzalardan sonra kamuda çalışan hükümlülerden Mehmet Kutluk'a ferdi kaza sigorta poliçesini verdi.