Yalova’da Cevdet Aydın Parkı’nda toplanan sendika üyesi kadınlara erkek memurlar da destek oldu. Eğitim-Bir-Sen Yalova Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Tülin Ayrım, yaptığı açıklamada devlet eli ile yapılan çifte standarda karşı olduklarını söyledi. Özgürlük istediklerini belirten Ayrım, şunları kaydetti:

"Her insanın vazgeçilmez, devredilmez, dokunulmaz temel hak ve hürriyetlerinden olan çalışma hayatında yer almamızı, seçilme hakkımızı yasaklayanları, halkın tasfiye etmiş olmasına rağmen zihinlerinin hayatımıza hala yön vermesini protesto etmek, bu ülkeyi bizim için yaşanmaz kılan yasakların kaldırılması talebimizi haykırmak için toplandık. Biz gerçek anlamda özgür bir toplumda düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin, fikirlerin zenginlik olduğuna inanıyoruz. Bunun için hiçbir otoritenin toplumsal dokuya müdahale etmemesi, insanların ötekileştirilmemesi gerektiğine inanıyor, çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük istiyoruz. Biz eşitlikte insanların kategorize edilmemesini başarılı olmak için fırsat ve imkânların herkese eşit bir şekilde sunulmasını istiyoruz. Devletin bütün vatandaşlarının meşru haklarını iade etmesini, özde ve sözde vatandaş ayrımına bir an önce son verilmesini istiyoruz. Özgürlük istiyoruz. Kamuda, her alanda ve her konumda tüm mesleklerde hiçbir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkımızı istiyoruz. Akademide, yargıda eğitimde, sağlıkta, sporda ve siyasette başörtülü-başı açık ayrımı yapılmaksızın herkesin eşit vatandaşlık hakkını kullanmasını istiyoruz."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni yayımladığı öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğinde, başörtüsünün sadece imam hatiplerde ve Kuran'ı Kerim derslerinde serbest bırakıldığını ifade eden Ayrım, "Biz yasaklar kalksın derken, yasağı meşrulaştıran bu yaklaşımı da asla kabul etmiyoruz. Bakanlık bu defoyu tez elden ortadan kaldırmalı, ders merkezli hak kullanımı ayıbından bir an önce kurtulmalıdır" dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.



SG (FK/CK) FOTOĞRAFLI)