Adana'nın yanı sıra çevre kentlerden katılan kamu çalışanı yaklaşık 3 bin kişi, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu yanında toplandı. 'Parasız sağlık, parasız eğitim', 'Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız', 'Emeğimizin karşılığını istiyoruz' ve 'Tek bayrak, tek dil, tek millet, tek vatan' yazıyı pankart ve döviz taşıyan kamu çalışanları, polis koruma noktasından geçtikten sonra mehter takımı eşliğinde yürüyüşe geçti. Eylemciler, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ve Kasım Gülek Köprüsü'nden geçerek Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü.

Mehter takımı gösterisi ardından konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, aynı gün 50 ilde düzenledikleri mitingle hükümeti uyardıklarını söyledi. Aynı gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Adana'da bulunduğunu hatırlatan Koncuk, "Çukurova'nın toprakları verimlidir. Biz sayın başbakanın bu bereketli topraklardan kamu çalışanlarına müjde vermesini bekliyoruz" dedi.

Kamu görevlilerinin emekli ikramiyesi için öngörülen 30 yıl sınırlamasının kaldırılmasını, bu yolla her çalışanın çalıştığı süre ile orantılı olarak emekli ikramiyesi almasını talip ettiklerini dile getiren Koncuk, şöyle konuştu:

"2012 yılı ocak ayında memur maaşlarına artış yapılmaması nedeniyle tüm kamu görevlilerine, geciken süre ile orantılı olarak gecikme faizi ödenmesini istiyoruz. Yine tüm kamu görevlilerinin ve emeklilerin maaşlarına, taban aylığa yansıtılacak şekilde aylık 100 lira net zam ve buna ilaveten tüm kamu görevlilerine ve emeklilerine 2012 yılı için birinci ve ikinci aylık dilimlerde ayrı ayrı yüzde 10'ar (yüzde 10 artı 10) maaş artışı talep ediyoruz."

Miting yaklaşık 3.5 saat sürdü.



MKA(OA/İD)