Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Ordu’nun Ünye İlçesindeki Çınarsuyu Turistik Tesisleri'nin açılışına katıldı. Açılış sonrasında memurların toplu sözleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Koncuk, toplu sözleşmeye ilişkin Maliye Bakanı'nın baskı oluşturduğunu ileri sürdü.

"ANAYASAL SUÇ"

30 Nisan tarihinde toplu sözleşme masasına oturacaklarını kaydeden Koncuk, "Son günlerde Maliye Bakanlığı ve Sayın Bakan Mehmet Şimşek masayı baskı altına almaya çalışıyor. Yüzde 2,5 + 2,5 zamdan bahsediyor. Bu anayasal bir suçtur. Toplu sözleşme masası kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarının pazarlık konusu edileceği masadır. Oran orada belirlenecektir. Maliye Bakanlığı bu konuda baskı yapamaz. Bunu gayriahlaki buluyorum" dedi.

"BAKANLIK KAFADAN ATMA FİYATLARLA ÇALIŞMIŞ"

Maliye Bakanlığı'nın, 2010 Aralık ayından bu yana kamu çalışanlarının alım gücünün arttığı yönünde bir açıklama yaptığını söyleyen Genel Başkan Koncuk, "Kalem kalem bazı maddeler yazılmış. Bizim Türkiye Kamu-Sen Arge Merkezi de bir açıklama yaptı. Maliye Bakanlığı TÜİK’in fiyatlarından değil, kendi tespit ettiği kafadan atma fiyatlarla bir çalışma yapmış. TÜİK gibi devletin resmi bir kurumunun verilerinden hareket etmemiş. Biz açıklamamızda TÜİK’in verilerinden hareket ederek bir açıklama yaptık. Kamu çalışanlarının 2010 yılından bu yana çok ciddi kayıpları var. Tüm gıda maddelerinde, sivri biberden nohuta, doğalgazdan petrole kadar bütün maddelerde ciddi erimeleri var maaşlarında. Biz bunun telefi edilmesinin istiyoruz" diye konuştu.

Maliye Bakanlığı'nın kamu çalışanlarını ve kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını öne süren Koncuk, "Kamu çalışanlarına az zam yapmanın yolunu bulmaya çalışıyor. Bu çok yanlış bir tavırdır” dedi.



ŞG(İS/AK)