Trafikte denetimlerin daha şeffaf ve düzenli yapılması için kameralı denetime geçen Trafik denetleme ekipleri kontrol sırasında yapılan tüm işlemleri ve konuşmaları yaka kamerasıyla kayıt altına alıyor. Pilot il seçilen Ankara ve Erzurum'daki uygulamada, trafik denetleme ekibinde evrak kontrol eden ile ceza yazan polis memurlarının yakalarında kamera bulunuyor. Yapılan işlemler, merkezdeki birimler tarafından izleniyor. Polisler trafik denetimi öncesi, "Yapacağımız tüm işlemler kamerayla kayıt altına alınacaktır" diyerek sürücülere bilgi veriyor.

Erzurum-Artvin karayolunda yapılan radar uygulamasında ceza kesilen sürücülerden çiftçilik yapan Mehmet Sönmez, kameralı sistem sayesinde polis ve halkınn birbiriyle daha dikkatli konuştuğunu belirtti. Mehmet Sönmez, "Polisle aramızda geçen tüm konuşmalar kayıt altına alındı. Paşa paşa cezamı ödeyeceğim. Bu sistem sayesinde hem polis hem de vatandaş birbirine daha saygılı olacaktır" dedi.

Yine radara yakalanan sürücü Ali Uygur, Rizeliler'in asabi olduğunu belirtirken, "Bize böyle uygulama yapmasınlar. Cezamızı öderiz. Bazen polisler de kötü konuşuyor vatandaşlara karşı. Bu sistem sayesinde vtandaşlara daha saygılı olurlar" diye konuştu.

Bazı sürücüler kameraya rağmen polisle tartışırken bazıları da kamerayı görünce, "Tabii ki devlete para ödeceğiz. Biz ödeyelim devletimiz daha zengin olsun" dedi.



NÖ(KS/İD)