Barlar Sokağı girişinde Hayri Öncül’in sahibi olduğu hediyelik eşya mağazasında çalışan Melih D., geçen perşembe, patronun 15 bin lirayı çekmeceye koyduğunu gördü. Mesai bitiminde Barlar Sokağı’ndaki bir bara giden Melih D., gece yarısına kadar eğlendi. Saat 04.00 sıralarında geldiği işyerinin cam kapısını omzuyla kırarak içeri giren Melih D., çekmeceleri karıştırmaya başladı. Bu sırada kıralan cam sesini duyan çevredeki binalarda oturanlar, durumu 155 Polis İmdat ihbar hattına bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, işyeri sahibi Hayri Öncül’e haber verdi. Kapı açık olmasına rağmen işyeri sahibi gelene kadar mağazaya girmeyen polis ekipleri el feneriyle içeriyi kontrol etti. Polisleri fark etmesine rağmen aldırış etmeyen Melih D., 10 dakika kadar daha çekmeleri karıştırdıktan sonra yazarkasa, iki cep telefonu ve çekmecelerdeki 4 bin lirayı alarak, arka kapıdan kaçtı. Olay anı işyerindeki dört güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Polis, Melih D.’nin yakalanması için bölgede çalışma başlattı.

SUÇ DOSYASI KABARIKMIŞ

Soygunun şaşkınlığını yaşayan işyeri sahibi Öncül, Melih D.’nin 10 gün önce yanında çalışmaya başladığını belirterek, "Efendi, aklı başında birine benziyordu. Kendisini İstanbul’da aynı sektörde faaliyet gösteren bir ailenin çocuğu olarak tanıtmıştı. Olay günü 15 bin lira parayı çekmeceye koyduğumu görmüştü. Tahminimce o para için böyle bir şey yaptı. Ancak, o gün acil bir işim çıkınca, çekmecedeki parayı da alıp İzmir’e gittim. Yoksa o 15 bin lira da gitmiş olacaktı" dedi. Olayın ardından Melih D.’nin iki gasp ve cinsel taciz suçundan arandığını öğrendiğini de anlatan Öncül, "İki kolunda da dövme olan bu gencin ailesine de ulaştık. Duyunca onlar da şoke oldu. Bu gencin başkalarının da canını yakmaması için bir an önce durdurulması gerek" diye konuştu.



LS(İÖ/CK)



Melih D.: Demir