Tunceli'de her yıl düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nden bir gün önce Alevi kültüründe kutsal olarak kabul edilen Düzgün Baba Dağı'ndaki anma etkinliğine katılan Kamer Genç, hükümetin Suriye politikasını sert dille eleştirdi. Kamer Genç, Başbakan Erdoğan'ı, din devleti kurma peşinde olmakla suçladı. Genç, "Erdoğan'ın bugün Suriye'ye karşı giriştiği ve Türkiye'yi çok büyük bir tehlikenin içine atmasının tek nedeni, Suriye'deki Alevi inancındaki bir siyasi iktidarın olmasıdır. Zaten kendisi de bunu inkar etmiyor. Ama bilinsin ki çok büyük tehlikeler yaratıyor" diye konuştu.

Gelir Vergisi Kanunu'nun 89'uncu maddesine 'ibadet yerlerine yapılan bütün bağışların gider kabul edilmesinin' eklendiğini kaydeden Kamer Genç, "Ben buna karşı çıktım ve TBMM'de kürsüye çıkarak dedim ki; 'Sünni vatandaş getirip cami inşaatına gelirinin tümünü bağışlayacak ve gider yazacak. Yahudi getirip havraya yazacak, gayrimüslim getirip kiliseyi yazdıracak, peki Alevi vatandaş ne yapacak? Alevi vatandaş da getirip vergiyi verecek. Böyle bir şey olur mu arkadaşlar? Benim ödediğim vergilerle onlar uçağa binip, gidip yurt dışında eğlenecekler" dedi.

Kamer Genç, 'Dersim 1938' olaylarının araştırılması, idam edilenlerin mezar yeri belli olmayanların tespit edilmesini ve o dönem zarar gören ailelerin bütün zararlarının ödenmesi ve Dersim halkından özür dilenmesi için 2007 ve 2008 yıllarında TBMM'ye kanun teklifleri verdiğini sözlerine ekledi.

“MEŞRU OLMAYAN EYLEMLERİ DESTEKLEMEYİZ”

Kamer Genç, CHP Tunceli il merkezinde düzenlediği basın toplantısında da bazı grupların dün akşam baraj şantiyesini basarak barakaları ateşe vermesinin, Düzgün Baba etkinliğini sabote etmeye yönelik olduğu görüşünü savundu. Genç, "Baraj yapımına karşıyız. Munzur ve Pülümür vadilerine yapılacak olan barajlar ile ilgili olarak bu bölgelerin SİT alanı ilan edilmesi için kanun teklifi verdim. CHP olarak barajlar ile ilgili meşru zeminde yapılan eylemleri destekliyoruz ama meşru olmayanları desteklemeyiz, kabul de etmeyiz" dedi.

CHP olarak halkın huzuru ve rahatını sağlamak adına büyük çaba harcadıklarını dile getiren Genç, bazı grupların da huzuru bozmaya çalıştığına dikkat çekti. Kamer Genç, "Biliyorsunuz 1937-38 yıllarında devlet Tunceli'yi yok etmeye çalıştı, şimdi de bu olaylar ile Tunceli'yi yok etmeye çalışıyorlar. Bu olayların anlamı bunu gösteriyor" diye konuştu.

FD(GG/ESM)