PKK'lıların Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü önceki akşam kaçırmasının ardından Tunceli'de bulunan CHP heyeti ve Aygün'ün eşi Emine Aygün, Vali Mustafa Taşkesen'i ziyaret edip gelişmeler hakkında görüştü. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, valiliğe girmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, çok kirli bilgilerin geldiğini ve bilgi kirliliği yaratıldığını söyledi. Genç şöylekonuştu:

"Ama bizim tek istediğimiz arkadaşımızın sağ salim, sağlıklı olarak, herhangi bir olayla karşılaşmadan serbest bırakılmasıdır. Başka bir şeyin peşinde değiliz. Ama bir takım sağdan soldan uydurma haberler geliyor. Ama hiçbirine inanmıyoruz. BDP'li başkan 'CHP'den bize kimse başvurmadı' diyor. Bizim kimseye başvurmamıza gerek yok. Bu insani bir görev. Kimin elinde ne imkan varsa, bir milletvekili arkadaşımızın sağlıklı olarak kurtarılması bence insani bir görevdir. Burada bir talepte bulunmaya da gerek yok. Herkesin vicdanına göre yapması gereken bir görevdir."

'BANA İKAZ GELDİ'

Gazetecilerin Hüseyin Aygün'ün neden kaçırıldığını sorması üzerine Kamer Genç şuyanıtı verdi:

"Bunu bilemem. Ben 30 senedir burada politika yapıyorum. Ama gider gelirken ihtiyatlı hareket ediyorum. Bazen sabahın 6'sında kalkıp bir ilçeye gidiyorum. Yol üzerinde iki vadi tehlikeli, Pülümür Vadisi'yle Ovacık Vadisi. Şimdiye kadar bir olayla karşılaşmadım ama kulağıma bazı şeyler geliyor. Ankara'daki korumadan da bize dün bir ikaz geldi. 'Seninle ilgili iyi söylemleri yok, kendinize dikkat edin' denildi. Ankara bu konuda istihbarat almış KCK ve PKK davalarıyla ilgili. Ama bizim kimseye bir kötülüğümüz yok. Bizim istediğimiz laik Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütünlüğüdür, demokrasidir, özgürlüktür, işkencelerin olmaması, tam demokrasinin var olduğu bir Türkiye'de yaşamaktır. Mücadelemiz bu yoldadır, bu mücadelemden rahatsız olan herkes her şeyi yapabilir."

FERHAT TUNÇ'U SUÇLADI

Gazetecilerin, bundan sonra yapacağı seyahatlerde endişe duyup duymayacağı yönündeki soru üzerine, Genç, "Aynı endişeler her zaman vardı. Tabi bu son seçimlerde iki CHP milletvekilinin çıkarılması özellikle BDP'lileri çok rahatsız etti. Bunun baş organizatörü de Ferhat Tunç'tur. Bugün bir gazeteci yazıyor, '12 Haziran seçimlerinden sonra CHP'nin seçim bürosu basıldı. Daha büyük olayları önleyen Ferhat Tunç'tur' diye. Bu yalan bir haber, zaten olayları organize eden Ferhat Tunç'tur" karşılığını verdi.

GÖK; AİLENİN HASSASİYETLERİ VAR

CHP heyeti daha sonra valiliğe girerek Vali Mustafa Taşkesen ile yaklaşık 30 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, şu açıklamayı yaptı:

"Bizler olayın duyulmasından itibaren burada arkadaşımız Hüseyin Aygün'ün bulunması yönünde gerek Tunceli halkıyla, gerekse sivil toplum örgütleri ve devletin resmi organlarıyla sürekli bir iletişim halindeyiz. Partimizin görevlendirmesi üzerine yaşananları büyük bir ciddiyetle takip ediyoruz. Olay çok hassastır, biz de bu özeni göstermeye dikkat ediyoruz. Ailenin hassasiyetleri var ve emniyet de ailenin bu hassasiyetlerini dikkate alarak arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar gerek valiliğe, gerek emniyete gerekse de bize Hüseyin Aygün'ün bırakılacağına dair bir istihbarat gelmemiştir. Ortada dolaşan bilgiler teyit edilmemiş bilgilerdir. Bu bilgilere itibar etmemelisiniz. Çünkü bilgi kirliliği başka yorumlara da neden oluyor ve olayın sürüncemede bırakılmasına da neden oluyor. Valinin verdiği bilgiye göre Hüseyin Aygün'ün nerede olduğuna dair, bulunmasına yönelik çalışmalar sürmekle birlikte, kimlerin elinde olduğu bilgisi ellerine ulaşmamıştır."

'SORUMLULUKLA HAREKET EDİYORUZ'

Milletvekili Gök, Hüseyin Aygün'ün ailesinin doğal olarak son derece insani bir şekilde zarar gelmeden Milletvekilinin bulunmasını arzu ettiğini söyledi. Gök, "Emniyet ve valilikte bu hassasiyeti dikkate aldıklarını bize özellikle ifade ettiler. Ama Hüseyin Aygün'ün bulunmasına yönelik istihbarati çalışmalar yapılmaktadır. CHP, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla milletvekillerimiz, gerek Aygün'ün ailesiyle gerek Tunceli halkıyla olan dayanışmasını bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir. Tunceli'de CHP sürekli olarak bu olayı büyük bir sorumlulukla ve kararlılıkla takip etme gayreti içindedir. Biz her türlü bilgiyi Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile paylaşıyoruz" dedi.

GENÇ; TUNCELİ'Yİ ELİMİZDEN ALACAKLAR

Milletvekili Kamer Genç de valilik çıkışı yaptığı açıklamada, "İnsan hayatı üzerinden siyaset yapılmaz. Bütün vatandaşlara sesleniyorum; bu hafife alınacak bir olay değildir. Türkiye'nin her yerindeki Tuncelili'lere sesleniyorum, Hüseyin Aygün'ün kılına dokunmadan bir an önce herkes kendi gücünü kullanmalıdır ve bu konuda tepkisini göstermelidir. Aksi halde Tunceli'yi elimizden alacaklar."



FD,BB(GG/COŞ)