Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Burada partilileri tarafından karşılanan Kamalak, iftarını açtıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Kamalak, Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Sürgü Beldesi'nde yaşanan talihsiz olaya değinerek, "Her şeyden önce temel değerlerimizi ön planda tutmaya mecburuz. Bunun yanlış yorumlanmasına ve uygulanmasına asla ve asla müsaade etmemek lazım. Temellere inelim. Biz Çanakkale'de resmi kayıtlara göre 250 bin şehit verdik. Gayri resmi kayıtlara göre 400 bin şehit verdik. Sonra Kurtuluş Savaşı esnasında Adana'da, Mersin'de Kahramanmaraş'ta, Gaziantep'te, Şanlıurfa'da binlerce şehit verdik. Bu şehitlerin tamamı Türk, Laz, Kürt, Çerkez değildi. Ama tamamı Müslüman'dı. O münasebetle bu temel değeri ülkenin harcı olarak ele almak durumundayız. Bunu aksi biçimde yorumlanmasına müsaade etmemeliyiz. Alevisiyle, Sünni'siyle, Bektaşısı'yla, Caferisi ile hepimiz Müslüman'ız. Başta türlü yorumlar, davranışlar ancak ve ancak küresel emperyalizmin işine yarar. Farklı davranış ve yorumlara ülkenin birliği, bütünlüğü kardeşlik hukuku bakımından asla müsaade edilmemelidir" diye konuştu.

'TBMM KONUYA EL ATMALI'

Suriye konusunda sorulan soruyu cevaplandıran Kamalak, Türkiye'nin bu konudaki politikasının yanlış olduğunu söyleyerek, "Suriye ile ilgili olarak biz 10 ay önce Türkiye'nin Suriye politikasını 'yanlıştır' diye yorumlamıştık. Bu yanlış, yanlıştır. O tarihten bu güne geçen zaman bizi doğruladı. Saadet Partisinin söylemlerini teyit etti. Keşke yanılmış olsaydık. Yani hükümetin uygulaması doğru çıksa da keşke biz yanılmış olsaydık. Halende hükümet yanlış yapıyor. Biz çağrıda bulunuyoruz, parlamento Suriye meselesine el koymalıdır. Çünkü bir ülke gerçekten tehlikededir. ABD Türkiye'yi ihtar edercesine uyardı. Başbakan, 'biz Suriye'de Türkiye aleyhine oluşumlara müsaade etmeyiz' diye şeyler söylüyor. İşte bakın kırmızı çizgilerden bahsediyor. İşin şakası yok. Biz güçlüyüz, Türkiye güçlüdür. Bu tür oluşumlara izin vermeyiz gibi lafların hiçbir içeriği yoktur. Bu laflar boş laflardır.  Bu nedenle diyoruz ki, TBMM biran önce toplanıp konuyu ele almalıdır. Bu işler hükümete bırakılamayacak kadar önemlidir" diye konuştu

'MÜSLÜMAN KANI AKIYOR'

Özgür Suriye Ordusu'na Türkiye'den destek verilmesi yönündeki soruyu cevaplandıran Kamalak, şunları söyledi:

"Bu konuda daha ağır iddialar var. Uçakların temin edildiği söyleniyor. Peki nereden temin ediliyor tartışılır ama bir genel başkan olarak detaya girmem sorumluluk bakımından doğru olmaz ama şunu söyleye bilirim ki hükümet baştan beri yanlış yaptı. Yanlış yapmaya da devam ediyor. Biz bu işin şuurundayız. Bu münasebetle medya büyük ölçüde hükümetin kontrolü altındadır. Bir kısmı da hizmetindedir. Biz haykırıyoruz, Suriye'ye bundan 8-10 ay önce yön vermek suç işlemek gibi bir şeydi. O dönemde biz Saadet Partisi olarak Suriye'yi ziyaret ettik, Esad'ı uyardık, yanlış yapıyorsun dedik. Dönüşte de bir basın toplantısı yaparak hükümeti uyardık, yanlış yapıyorsunuz diye. Geldiniz nokta yazık ki, bizi doğruladı. Keşke yanlış olsaydı. Çünkü bu ülke, bu millet bizim. Ortadoğu'da bir İslam coğrafyasıdır. Netice itibariyle akan kan Müslüman kanıdır, yanan can Müslüman canıdır. Müslümanlar Ortadoğu'da birbirine kırdırılırken kapitalizmin, emperyalizmin, küresel siyonizmin kasaları dolmaktadır"

'NUMAN BEY MİLLİ GÖRÜŞÇÜ DEĞİL'

Bir gazetecinin yaklaşan seçimler nedeni özellikle Milli Görüş tabanından isimlerin AK Parti'ye çekildiğini sorması üzerine Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ak Parti'nin çalışıyor olması siyasi parti bakımından normal karşılamak lazım. Ama Numan beyi soruyorsanız, Numan bey hiçbir zaman Milli Görüşçü olmadı. Numan bey. Milli Görüşü bir bütün olarak AK Parti'ye yamayacaktı. Dolayısıyla Milli Görüşü AB'ye, Haçlı Birliği'ne götürmek istiyordu. Ama Cenabı Allah buna müsaade etmedi"

Kamalak, gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra partililerine hitap etti. Konuşmasında Milli Görüş değerlerini anlatan Kalamak, AK Parti Hükümetine yüklenerek Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma değindi.


ME(ME/SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)