Diyarbakır’da 26 ay önce dünyaya gelen Melek Özcan, kalp rahatsızlığından dolayı 11 ay önce getirildiği Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Rahatsızlığı ilerleyip, bağış kalp çıkmayınca, minik Melek, bedeninden daha büyük yapay kalp cihazıyla hayata bağlandı. Hastanede babası Muhsin Özcan’la kalan Melek’i, yeni doğum yapan annesi Azize Özcan ise ekonomik zorluklar nedeniyle ziyaret edemedi.

ANNESİNE KAVUŞTU

Minik Melek’in dramının gazetelerde haber olarak yer almasının ardından devreye giren bir sivil toplum örgütünün yardımıyla, anne Azize Özcan, 11 aylık kızı Yağmur’la birlikte 15 gün önce İzmir’e getirildi. Anne Azize Özcan’ın ilk gittiği yer ise kızının tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi oldu. Kızıyla birbirlerine büyük bir özlemle sarılan Azize Özcan, sevinç gözyaşı döktü. Azize Özcan, yapay kalp cihazına oturttuğu kızı Melek Özcan’ın yanı sıra eşi Muhsin Özcan, bebeği Yağmur Özcan ile birlikte hastane koridorunda dolaştı. Annesinin sürpriziyle mutluluk yaşayan minik Melek ise sık sık ona sarılıp öperek mutluluğunu gösterdi. 

DÖNMEK ZORUNDA KALDI

İzmir’de oturmaları için yeterli ekonomik güçleri olmayan ve ancak yardımla Diyarbakır’dan kente gelebilen anne Azize Özcan’ın, minik Melek’ine kavuşma mutluluğu kısa sürdü. Anne Azize Özcan, kısa süren birlikteliğin ardından minik kızı Melek’i geride bırakarak 11 aylık bebeği Yağmur’la tekrar Diyarbakır’a döndü. Kızının özlemini yaşayan anne Azize Özcan, gözyaşlarıyla öptüğü yavrusunun tekrar eski sağlığına kavuşmasını hayal ederek ayrıldı.

Kızıyla baş başa kalan baba Muhsin Özcan ise "Kızım ilk sırada olmasına rağmen bir türlü bağış kalp çıkmadı. Kızımın biran önce yeni kalbiyle sağlığına ve annesine kavuşmasını istiyorum. Umutla bağış kalp bekliyoruz" dedi.



TY(İÖ/SS)