Samsun Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü görevini yaklaşık 4 yıldan bu yana sürdüren 3 çocuk babası Sinan Polat, dün polisevinde spor yaptığı sırada kalp krizi geçirince özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Polat, kurtarılamadı.  Bugün de Samsun Emniyet Müdürlüğü önünde 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü Sinan Polat, için tören yapıldı. Törene TBMM Başkanı Cemil Çicek, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, mesai arkadaşları ve ailesi katıldı. Tören sırasında Polat'ın eşi Emine Polat kızları Büşra, Beyza ve Suheda Polat gözyaşlarına tutamadı. Ağıtlar yakayarak ağlan acılı eşi kadın polisler tesilli etmeye çalıştı. Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, hayatını kaybeden Sinan Polat'ın başarılı bir polis olduğunu söyledi. İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ise,  Sinan Polat'ın kendisini işine adadığını belirterek, şöyle dedi:

"Özel hayatı hiç yoktu. Bütün hayatını karanlığın aydınlatılmasını adamıştı. İlkeli, dürüst hayatını işine adayan bir arkadaşımızdı. Hayatını rejim devamına ve onun sağlık bir şekilde yürümesine adamış bir meslektaşımdı. İnanıyorum ki kimsenin onda hakkı yoktur. Örnek olan bir kişilikti. Bir karıncayı bile inciltmeyen bir ruh yapısına sahip insandı. Karanlığı aydınlık yapmayı seven insandı. Son olarak 2 gün önce yaklaşık 8 yıldır çözülemeyen cinayet olayını aydınlığa kavuşturdu. Bununla birlikte de büyük sevinç yaşamıştı. Bizler onu çok özleyeceğiz." 

Konuşmaların ardından Samsun İl Müfütüsü Yrd.Doç Dr. Hayrettin Öztürk, dua okuyarak helallik aldı. Daha sonra Sinan Polat'ın Türk bayrağına sarılı tabutu meslektaşlarının omuzunda cenaze arabasına konalarak memleketi olan Erzurum'a gönderildi. Sinan Polat'ın cenazesi yarın Erzurum Görcekapı Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.



HÇ(İS/İD)