Evinde geçirdiği kap krizi sonucu 38 yaşında hayatını kaybeden Türk Hava Yolları'nda (THY) görevli Kaptan Pilot Burak Yaman'ın cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı. Cenazeye Burak Yaman'ın eşi Nihal, babası Mehmet , çocukları Kuzey (3), Nil Yaman (6), yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı. Nihal Yaman güçlükle ayakta duruken, 3 yaşındaki oğlu Kuzey her şeyden habersiz olanları izledi. Senarist Gani Müjde de ağabeyinin damadı olan Yaman'ın cenazesinde hazır bulundu. Müjde, cenazede yaptığı açıklamada, Yaman'ın ailelerinin önemli bir üyesi olduğunu belirterek, "Abimin yeni oğluydu. Abim kendi oğlunu kaybettikten sonra oğlu gibi görüyordu onu. Çok önemli bir kayıp, çok erken. İki tane küçük çocuk var. Allah kalanlara sabır versin" dedi.

"EVLAT ACISI BAŞKA BİRŞEYMİŞ"


Yaman'ın babası Mehmet Yaman göz yaşları içinde, hislerini söylemenin çok zor olduğunu belirterek, "Ben anne kaybettim, toprağa verdim, baba kaybettim toprağa verdim, 13 sene evvel eşimi kaybettim toprağa verdim. Ama bu başka birşey. Evlat acısı derler, herkes bunu duyar ama yaşamayan bilmiyor. Evlat acısı başka birşeymiş. Allah sizlere, gençsiniz hepiniz, uzun ömür versin. Oğlum 39 yaşındaydı. Uzun yıllar Türk Hava Kuvvetleri'ne hizmet etti. En son Türk Hava Yolları'nda çalışıyordu. Herkes tarafından sevilen bir çocuktu. Ben sadece acısını yaşıyorum. Gönlüm onun beni gömmesiydi, öyle bir kader ki ben onu gömmek durumunda kaldım" diye konuştu.


Ayrıca Yaman'ın pilot arkadaşları da cenazeye katılarak yakınlarına başsağlığı diledi. Yaman'ın naaşı cenaze namazının ardından Hasdal Mezarlığı'nda defnedildi.

 


GÖ (TT) (FOTOĞRAF)