Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ertan Ural, Doç. Dr. Teoman Kılıç, Doç. Dr. Tayfun Şahin, Kalp Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Kamil Turan Berki, Doç. Dr. Şadan Yavuz ve Anestezi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Tülay Hoşten'den oluşan TAVI (Transkateter aort kapak implantasyonu) ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyona Almanya Rostock Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin İnce de eşlik etti. 

ALMANYA'DA EĞİTİMİNİ ALDI

Bir yıl önce Yükseköğretim Kurulu öğretim elemanları yetiştirme programı kapsamında TAVI üzerine Almanya’da eğitim gören Doç. Dr. Teoman Kılıç, yaklaşık 1 yıldan beri bu tedavi yöntemi üzerine çalıştıklarını ve Kalp Damar Cerrahisi ve Anestezi Ana Bilim dallarının da desteği ile oluşturdukları TAVI ekibinin sertifikasyon alır almaz açık kalp cerrahisi için çok yüksek risk taşıyan bir hastada bu işlemi başarı ile uyguladıklarını  söyledi. Prof. Dr. Ertan Ural ve Doç. Dr. Teoman Kılıç operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

"Açık kalp cerrahisi için çok yüksek risk taşıyan ve müdahale edilmediği takdirde 6 ay ile 1 yıl içerisinde kaybedilecek olan Aort kapak darlığı hastalarının ameliyatsız yöntemle tedavisinde, Kocaeli Üniversitesi olarak çok önemli bir aşama gerçekleştirdik. Üniversitemize başvuran tüm vakaları Kardiyoloji Ana Bilim Dalı ve Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı ile birlikte düzenlediğimiz ortak konseyde bir arada değerlendiriyor ve ameliyata uygun olmayan hastaları anjiyografi laboratuvarında aortik balon valvuloplasti ve TAVI yöntemleri ile başarı ile tedavi ediyoruz."



MB(MB/COŞ)