49 yaşındaki Emine ve 50 yaşındaki Mehmet Kart çifti, 2 çocukları ile 60 yıllık tek odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Oğlu ilköğretime devam eden Mehmet Kart, Zonguldak Belediyesi'nde taşeron firmada çalışırken 2 yıl önce işten çıkarılınca, Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nu bitiren kızını, liseye devam etmek istemesine rağmen okutamadı.

Aynı zamanda kalp rahatsızlığı bulunan Pınar Kart, evde patik, çorap gibi el örgüleri yapıp satarak işsiz babasına destek olmaya çalışırken, baba Mehmet Kart, kızının tedavisini yaptırıp okutabilmek için hayırsevrelerden destek istedi. Kızının tedavisi için daha önce bankadan 2 bin lira kredi çektiğini, ancak işsiz kalınca faiziyle 4 bin lirayı bulan borcunu ödeyemediğini anlatan Mehmet Kart, şöyle dedi:

"Babamdan kalan 60 yıllık evde kalıyoruz. Tek odayı kullanabiliyoruz. Diğer odalar hep kırık dökük. Banyomuzu, yemeğimizi, bu odada yapıyoruz. Parasızlık belimizi büktü. Kızım da bu yüzden okulunu bırakmak zorunda kaldı. Liseye devam etmek çok istiyordu. Ama olmadı. Aynı zamanda kalp hastası. Tedavisi de yarım kaldı. Elimden bir şey gelmiyor. Tek istediğim sigortalı bir işe girip çalışmak ve kızımın tedavisini yaptırıp okuluna devam etmesini sağlamak."

Kızının rahatsızlığını anlatırken göz yaşlarını tutamayan anne Emine Kart ise "Özellikle üzüldüğünde kalbindeki ağrı artıyor. Çaresizlikten ne tedavisini yaptırabildik, ne okula gönderebildik. Çok üzülüyorum" dedi.

Hem parasızlık, hem de hastalığı nedeniyle çok istemesine rağmen liseye devam edemediğini anlatan Pınar Kart, "Okumayı çok istiyordum. Ama olmadı. Uzun süredir doktora da gidemiyoruz. Tedavi olmak istiyorum. Tedavi olup, okula gitmek istiyorum. Bilgisayar öğretmeni olmayı çok istiyorum" diye konuştu.



GG(EE/SS)