Elazığ Akgün Otel’de Hüsna Ay ve Aziz Çelik çiftinin düğünü yapdı. Düğünde damadın nikah şahitliğini Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ ve Şuay Alpay, gelinin nikah şahitliğini Elazığ Valisi Muammer Erol ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu yaptı.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun kıydığı nikahta konuşan Bakan Cevdet Yılmaz, "Burada Başbakanımız olsa kesinlikle, en az 3 çocuk derdi. Ben de aynısını tekrarlıyorum tabii. İnşallah vatana millete hayırlı evlatlar nasip eder cenab-ı Allah. Çok da sağlam bir nikah oldu şahitleriyle. Mutluluklar diliyorum" diyerek nikah cüzdanını geline verdi.

Düğünen sonra Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun düzenlediği toplantıya katılan Bakan Cevdet Yılmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini dinledi. Toplantıda konuşan Elazığ İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ELİMDER) Başkanı Hüsamettin Gül, Başbakanın, "Dindar nesil yetiştiriyoruz" ifadesinin çok manidar olduğunu belirtirek, "Mevcut eğitim sistemiyle imam hatipler, Kuran kursları ve hafızlık müesseselerinin sonu geliyor" dedi. Gül'ün bu sözleri üzerine Bakan Cevdet Yılmaz, şunları söyledi:

"28 Şubat’a da yaklaşıyoruz, bugün 26 Şubat. 28 Şubat’ın son kalıntılarından biri diyelim o sekiz yıllık kesintisiz eğitim. Sadece ve sadece imam hatipleri kapatmak için bütün mesleki eğitim sistemimiz de büyük bir darbe aldı gerçekten o dönemde ama çok şükür Türkiye artık o günleri geride bıraktı. Demokrasisi normalleşti Türkiye’nin. Şimdi, 'Daha ileri demokrasi', 'Yeni anayasa' diyoruz. Tabii ki Türkiye o günleri de görecek inşallah daha ileri gidecek. Bunun o son kalıntılarının da ortadan kalkmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Şu anda da alt komisyonda görüşmeleri devam ediyor. İnşallah meclisimizin çalışmasıyla çok güzel modern bir eğitim sistemine kavuşacağız. Hepimiz onu arzu ediyoruz."



GY(GG/İD)