Ağrı'ya gelen Bakan Yılmaz, önce Vali Mehmet Tekinarslan'ı ziyaret etti. İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Saidlu'nun da Ağrı'ya beklediklerini söyleyen Bakan Yılmaz, İran ve Türkiye'den heyetlerin katılacağı Türkiye- İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği 4. dönem toplantısının önemine değindi. İran'la Türkiye arasında sınır ticareti ve karşılıklı işbirliği alanlarının ele alınacağına işaret eden Bakan Yılmaz, toplantıya Ağrı, Hakkari ve Kars valilerinin de katılacağını belirtti.

Her yıl karşılıklı olarak gerçekleştirilen toplantılarda iki ülke arasındaki ticaretin artması için pratik çözümler getirdiklerine işaret eden Bakan Yılmaz, "Doğu Anadolu'nun hatta Doğu Karadeniz'in gelişmesi İran ile ticaretle çok yakından ilişkili. Uzun vadeli olarak baktığınızda böyle görüyoruz. Sadece ticaret dediğimizde mal ticaretini anlamıyoruz. Turizm hareketlerinden tutun işte eğitim, sağlık gibi hizmet sektörlerinin daha da gelişmesine kadar İran ile ilişkiler son derece önemli" diye konuştu.

Bakan Cevdet Yılmaz, Fırat Mahallesinde bulunan bir okul ile SODES kapsamında yapılan 2 halı sahanın açılışını yaptı. Halı sahanın açılışında penaltı vuruşu yapan Bakan Yılmaz, gol attı ve daha sonra futbolcularla fotoğraf çektirdi. 



SA(KS/ESM)