İftar programı öncesi Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, burada partililerle toplantı yaptı. Basın mensuplarının Sürgü’de bir alevi ailenin saldırıya uğramasını sorması üzerine açıklama yapan Bakan Yılmaz, konuyla ilgili Vali Ulvi Saran’dan detaylı bilgiler aldığını ve olayın 2 şahıs arasında gerçekleşen adi bir vaka olduğunu belirterek çıkan gerginliği devlet organlarının yerinde müdahalesi ve sağduyulu kanaat önderlerinin çağrılarıyla yatıştırıldığın söyledi. 

Yaşanan olayın hiçbir şekilde Alevi-Sünni çatışması olarak nitelendirilmeyeceğini ifade eden Bakan Yılmaz, "Fakat anlaşılan birileri bir şeyler üretmek istiyorlar. Bu toplumu çatışmaya sürüklemek istiyorlar. Önlerine çıkan her şeyde, olayın arka planını bilmeden, yeterince bilgi sahibi olmadan kullanmaya çalışıyorlar" dedi. 

Türkiye’nin tüm etnik unsurlarıyla bütünlük içinde olduğunu vurgulayan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz her zaman söylüyoruz, Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisiyle, Arabıyla, Lazıyla, Müslümanıyla gayri müslümüyle birlik beraberlik içindeyiz, bir hukuk devletiyiz. Demokrasinin olduğu ve giderek de güçlendiği bir ülkeyiz. Bu ülke içinde herkes, herkesin farklılığına saygı gösterecektir; Göstermek zorundadır. Hiç kimse merak etmesin. Ülkemizde güçlü bir devlet var. Hukukumuz var. Ha birileri bir yanlış yaptığı zamanda, burada hukuk var kim suç işlerse suçlular tespit edilir, cezalarını çekerler. Bu tür hadiseler üzerinden hiç kimse toplumu germeye çalışmasın. Bunu yapanların ne aleviliğe ne de sünniliğe hizmet ettiğini söyleyebiliriz. Birlik beraberlik ruhu içinde yaşamak durumundayız. Türkiye’nin büyük hedefleri var, 2023 hedefleri var. Bizim yapmamız gereken enerjimizi kendi içimizde harcamak değil, 2023 hedeflerine yönlendirmektir. Bize düşen daha güçlü bir demokrasi, daha güçlü bir ekonomi haline nasıl gelirizi tartışmaktır. Ak Parti’nin bu anlamdaki vizyonuda ortadadır. Hiçbir zaman böyle hadiselere prim vermedik, vermeyeceğiz."



CÖ (MP/RT)