Olay, geçen Mart ayında Tekirdağ’da meydana geldi. Kalp hastası 2 çocuğunun ameliyat masraflarını karşılamak için camii önlerinde kalem satmak istediğini söyleyen Gülizar Koyun, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen’den yazılı izin istedi. Müftü Gürlen, 15 Mart 2012 tarihinde Koyun’un dilekçesine karşılık, 'Gülizar Koyun isimli vatandaş, kalp hastası 2 çocuğunun ameliyat masraflarını karşılamak amacıyla camiinizin önünde yardım amaçlı kalem satmak istemektedir. 16 Mart 2012 tarihinde Cuma namazına müteakiben camii önünde, ibadet edenleri rahatsız etmeden, sukuneti bozmadan ve kişilerin dilenci olmadığı konusunda cemaati bilgilendirerek aydınlatılması kaydıyla yardım amaçlı kalem satmasında müftülüğümüzce bir sakınca bulunmamaktadır' yazılı izin kağıdı vererek camiilere gönderdi.

YARDIM PARALARINI ALARAK ORTADAN KAYBOLDU 

Camiilerde kalem satma izni alan Gülizar Koyun'un, Diyanet Vakfı'na ait yardım kutularındaki paraları aldığını fark edilince, imamlar durumu müftülüğe bildirdi. Bunun üzerine Tekirdağ Müftülüğü imamlara bu kez, 'Camii önünde kalem satacağım diye izin alan şahsın toplanan yardımları da aldığı tespit edilmiştir. Şahsın elindeki yazı iptal edilmiştir. Duyurulur' diye mesaj çekti. 

Aradan aylar geçmesi üzerine Gülizar Koyun ile ilgili yasal işlem başlatılmaması üzerine camii imamlarından bazıları yaşananları gazeteciler ile paylaştı. Gazetecilerin konu ile ilgili sorular yöneltmesi üzerine müftülük durumu polise bildirdi. Bunun üzerine Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri müftülüğün şikayetinin ardından Diyanet Vakfı'na ait yardım paralarını da aldığı otaya çıkan Gülizar Koyun’u yakalamak için çalışma başlattı.

Tekirdağ Müftüsu Mahmut Gürlen, yardıma muhtaç olduğu ve çocuklarının ameliyat parasını sağlamak amacıyla Gülizar Koyun'a camii önlerinde kalem satması için izin verdiğini söyleyerek, "Ancak bizim iyi niyetimizi suistimal etmiş. Cuma sonrası vakıfa ait kutulara bırakılan yardımların bir bölümünü de almış. Ancak ne kadar aldığını tam olarak tespit edilemedi. Bizde durumu polise bildirdik. Polislerimiz çalışmalarını sürdürüyor" dedi.



RY(LK/COŞ)