İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 9 Mayıs'ta Şişli'de farklı adreslere operasyon düzenlemişti. Yapılan baskınlarda 10 kişi gözaltına alınmış adliyeye çıkarılan şüphelilerden 2'si tutuklanmış, 8'i serbest bırakılmıştı. Operasyonda baskın düzenlenen adreslerden biri de Okmeydanı'ndaki Gençlik Dernekleri Federasyonu binasıydı.


Terör operasyon timlerinin desteği ile Gençlik Dernekleri Federasyonu'na yapılan baskın görüntüleri basın mensupları ile paylaşıldı.


Görüntülerde çok sayıda terörle mücadele polisinin bina önünde beklediği görülüyor. Polisler, saat 03.20'yi gösterdiğinde koçbaşı ile dış kapıyı kırmaya çalışıyor ancak kapı kırılmayınca duvar kırılarak içeriye giriliyor. Polis içeride bu kez de başka bir çelik kapı ile karşılaşıyor. Bu kapı, hidrolik kesme makasıyla açılıyor. Fakat polisin karşısına bir çelik kapı daha çıkıyor.


Ekipler 3'üncü kapıyı balyozla kırıyor. Terör ekipleri kırdıkları kapının ardından yeni bir kapı ile daha karşılaşınca 4'üncü kapıyı da balyozla kırıyor. Kapılar bununla da bitmiyor polislerin karşısına 2 kapı daha çıkıyor. Toplam 6 kapı kırarak içeriye girmeyi başaran polis arama yapacakları adreste farklı bir manzara ile karşılaşıyor. 2.5 saatlik çalışmanın sonunda içeriye ulaşan ekipler, çok sayıda CD, bilgisayar hard disk ve bir çok dokümanın yakılarak imha edildiğini görüyor.