Ilıca Mevkisi'nden Boyalık Mevkisi yönüne giden İlhan Biçer yönetimindeki 35 HHU 97 plakalı otomobil, boyayık Kavşağı'nda önce bir ağaca çarparak yerinden söktü. Aşırı hızlı olduğu ileri sürülen otomobil daha sonra kaldırımda yürüyen evli 4 çocuk babası inşaat işçisi Ahmet Topaç'a çarparak, başka bir ağaç ile bir villanın duvarı arasına sıkıştırdı. Yakındaki bir akaryakıt istasyonunun marketinden alışveriş yaptıktan sonra çalıştığı 50 metre ilerdeki rezidans inşatına gitmek üzere yola çıktığı belirtilen Topaç, olay yerinde yaşamını yitirdi. Cesedi Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Topaç'ın yapılan otopsininde, belden aşağından çok sayıda kırık olduğu ve başını duvara çarpması nedeniyle kulağından kan geldiği belirlendi.

Polis, kazanın ardından Afyonkarahisarlı olan ve ölen Topaç ile aynı inşaatta çalıştığı kaydedilen otomobil sürücüsü Biçer'i gözaltına aldı. Biçer'in kendisini gözaltına alan polislere direksiyonun kilitlenmesi nedeniyle kaza yaptığını söylediği belirtildi. Biçer'in otomobili teknik inceleme yapılmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkına çekildi. Polis, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, otomobil sürücüsü Biçer'in işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceğini bildirdi.

'HIZLI KULLANMA' DİYE UYARMIŞLAR

Kaza yerine gelen Topaç'ın çalıştığı inşaattaki arkadaşları, "Aslında her gün 4- 5 kişilik gruplar halinde alışverişe giderdik. Bu sabah Ahmet tek başına sigara almaya gitmişti. Gürültüyü duyunca hemen koşup geldik. Ahmet'i ağaç ile duvar arasında sıkışmış görünce hemen polisi ve 112 Acil Servis'i aradık. Ama maalesef arkadaşımız yaşamını yitirmişti. Kazada ölen de kazaya neden olan da mesai arkadaşımızdı. Aralarında hiçbir sorun yoktu. Hatta Ahmet'in bizimle aynı inşaatta çalışan oğlu ile otomobili kullanan İlhan çok iyi arkadaşlar. İlhan, otomobilini yeni almıştı. Çok hızlı kullanıyordu. Kendisini defalarca uyardık ama dinletemedik. Sonunda korktuğumuz başımıza geldi. Üzgünüz" dedi.

Topaç'ın acı haberini alarak, hastane morguna gelen yakınları ise sinir krizi geçirdi.



FO(AÖ/COŞ)