Hemşirelik Bölümü'nden mezun olan 10'u erkek, toplam 108 öğrenci, şehir kampüsündeki spor salonunda düzenlenen and içme töreninde mezuniyet coşkusu yaşadı. Törene Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'in yanında, Kozlu Beldesi Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Bektaş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, 2011- 2012 akademik yılında toplam 6 bin 12 öğrenci mezun etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Öğrencilere hitaben konuşan Prof. Dr. Özer, şöyle dedi:

"Hemşirelik, insan sevgisiyle dolu yüreklerin yapabileceği son derece zor bir meslektir. İnsanların can ve cananlarının sağlığı tehlike altındayken ve bu nedenle mutsuz, umutsuz, yılgın ya da öfkelilerken, onlara sabır, hoşgörü ve şefkatle yaklaşarak sağlık hizmeti vermeye çalışacaksınız. Sizlerin aldığınız eğitimle ve bundan sonra edineceğiniz bilgi ve tecrübeyle, her türlü sorunun üstesinden geleceğinize gönülden inanıyorum."

Konuşmaların ardından dönem 1'incisi Elif Beytekin, 2'nci Yağmur Gamze Aydın ve 3'üncü Yaşar Demiray'a ödülleri verildi. Daha sonra Elif Beytekin, mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından arkadaşları ve tribünlerdeki ailelerin ayakta alkışladığı Elif Beytekin, mezuniyet kütüğüne adını çaktı.

Törenin son bölümünde hep birlikte meslek yemini eden öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşadı. Birbirlerine sarılarak sevinçlerini paylaşan öğrenciler, aileleriyle de hatıra fotoğrafı çektirdi. Törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Elif Beytekin, büyük emek sarfettiğini, çok uğraştığını ve sonunda hedefine ulaştığını söyledi. İnsanlara yardım etmek için hemşireliği seçtiğini anlatan Beytekin, kalça çıkıklığı sorununu hayatının hiçbir bölümünde dert etmediğini ve bu durumun kendisini hiç olumsuz etkilemediğini kaydetti. Beytekin, "Hiçbir engel, hiçbir şeyi engellemez" dedi.



EE(EE/BT)