Erenler Mahallesi Sarıgüllük Caddesi'nde oturan Yeter ve Hilmi Korkmaz çiftinin dört çocuğundan en küçüğü olan Sevda Korkmaz doğuştan kalbi olarak dünyaya geldi. Sevda Korkmaz'ın kalbinde delik olduğunu öğrenen aile çocuklarının tedavisi için hastaneye gitmesine rağmen ekonomik durumları iyi olmadığı için çocuklarını ameliyat ettiremedi. İşsiz olan 50 yaşındaki baba Hilmi Korkmaz çalışmak için İstanbul'a gidince 47 yaşındaki anne Yeter Korkmaz çocuklarıyla birlikte yaşamlarını sürdürmeye başladı. Evin ihtiyaçlarını Tokat Belediyesine bağlı aşevinden gidermeye çalışan anne Yeter Korkmaz, dört çocuğundan birinin askerde diğerinin ise İstanbul'a gittiği belirterek iki kız çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Küçük kızı Sevda'nın doğuştan kalbinin delik olduğunu söyleyen anne Yeter Korkmaz, şöyle dedi:

"Bir hayırsevenin yardımıyla tedavi için Ankara’ya ve Samsun'a gittik. Orada anjiyo yapıp balon patlattılar. Fakat tedavi için İstanbul'a gitmemiz gerektiğini söylüyorlar. Ama şu anda paramız yok. Durumuz iyi değil. Bir oğlum askerde para istiyor ama onada gönderemiyorum. Eşim de İstanbul'da çalışıyor ama pek işleri iyi değil." 

Okulda derslerinin iyi olduğunu fakat hastalığının kendisini olumsuz etkilediğini söyleyen Sevda Korkmaz ise, "Hastalığımdan dolayı sinirlenip bazen anneme bağırıyorum" dedi. Sağlığına kavuşunca en çok arkadaşları ile dışarıda oyun oynamak istediğini ifade eden Korkmaz, "İstanbul'da ki doktor istediği zaman beni getirmelerini istedi. Ama ailem parasızlıktan dolayı götüremiyorlar" diye konuştu.