İnşaat sektöründe çalışan Kemal Altuntaş, 25 yaşındayken geçirdiği rahatsızlık sonucu İstanbul’da bir hastanede röntgen çektirdiğini, kalbinin sağ tarafta olduğunun o zaman anlaşıldığını belirtti. Altuntaş, "O zamanlar röntgen bir kaç gün sonra çıkıyordu. Arkadaşıma röntgen filmini alıp bana yollamasını söyleyerek Trabzon'a döndüm. Ama beni İstanbul'a geri çağırdılar ve kalbimin ters tarafta olduğunu söylediler" diye konuştu. İstanbul'dan döndükten bir süre sonra midesinden rahatsızlandığını belirten Kemal Altuntaş, "Midemi hortumla kontrol etmeleri gerekiyordu. Doktor bir türlü midemin girişini bulamadı. Sinirlenince, 'Kalbim ters tarafta. Midem de olabilir mi?' diye sordum. Yapılan kontrollerde midemin de normal insanlarınkinden farklı olduğu ortaya çıktı" dedi.

'KALP MASAJI GEREKSE YANLIŞ YERE YAPACAKLAR'

Organlarının ters tarafta olmasının yaşamına olumsuz bir etkisi olmadığını belirten Altuntaş, ailesinde veya akrabalarında da böyle bir durumun olmadığını vurguladı. Yakınlarının kendisine şakayla karışık 'uzaylı' diye hitap ettiğini kaydeden Altuntaş, "Bazen, önüme 'kalbim sağdadır' yazılı tabela asmayı düşünüyorum. Kalp masajı gerekse yanlış tarafa yapacaklar" ifadesini kullandı.

'DÜNYADA NADİR GÖRÜLEN BİR OLAY'

Trabzon Ahi Evren Kalp Damar ve Cerrahisi Hastanesi’ne göğüs ağrısı şikayetiyle başvuran ve kalp damarlarının tıkalı olması nedeniyle by-pass ameliyatı olan Kemal Altuntaş'ın doktoru Doç. Dr. İlken Mataracı, "Hastanın organlarının ters tarafta olması dünyada nadir görülen bir olay. Bir çok vakada organların ters tarafta olması bazı hastalıkların tetikleyicisi olabiliyor. Ancak bu hastamızda böyle bir durum yok. Şu an sağlık durumu gayet iyi" diye konuştu.



FT(TM/COŞ)