İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Havalimanı'nda yaptıkları çalışmada, Venezüella uyruklu 29 yaşındaki Yaniksa Coromoto Ferer F. adlı kadın ve 38 yaşındaki Harry Jauier J.'yi şüpheli bularak gözaltına aldı. Hareketlerinden şüphelenilen 2 kişi, havalimanında bulunan polis noktasına götürüldü. Şüphelilerin üzerinde arama yapan polis bir şey bulamazken, Yaniksa Coromoto Ferer F. ve Harry Jauier J.'nin valizleri arandı. Yapılan aralamalarda, her 2 valize eşit olarak paylaştırılmış 30 kilo 500 gram kokain ele geçirdi.


NARKOTİK KÖPEKLERİ FARK ETMESİN DİYE KAKAO VE KAHVE İLE ÖNLEM ALMIŞLAR


Polisin gözaltına aldığı şüphelilerin, narkotik köpeklerinin uyuşturucu kokusunu almasını önlemek için özel bir yöntem kullandığı belirtildi. Uyuşturucu paketlerini kakao bulaştırılmış havlulara sarıp, valizlerin içerisine kahve döken uyuşturucu kuryelerinin bavullara zula bile yapmamış olması dikkat çekti.


ARAMA ANLARI POLİS KAMERALARINA DA YANSIDI


Yapılan arama anları polis kameralarına da yansırken, görüntülerde 2 şüpheli ve yanlarındaki valizler görülüyor. Valizleri açan polis,birkaç elbise kaldırdıktan sonra havlulara sarılmış paketler halindeki kokaine ulaşıyor.


BU YILIN İSTANBUL REKORU


Ele geçirilen ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gönderilmesi hedeflenen uyuşturucunun yüksek kalitede olduğu öğrenildi. Polisin ele geçirdiği 30 kilo 500 gram kokainin 2012 yılında İstanbul'da ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi.


YILBAŞI ÖNCESİ PİYASAYA SÜRECEKLERDİ


Emniyet yetkilileri, yılbaşı öncesi Beyrut'a gönderilmek istenen yüksek miktarda kokainin, yılbaşı öncesi piyasa sürülmek istendiğinin tahmin edildiğini belirtti. Ayrıca yılbaşı öncesi narkotik polisinin çalışma yoğunluğunu arttırdığı da öğrenildi.


2 ŞÜPHELİ DE TUTUKLANDI


Gözaltına alınan Yaniksa Coromoto Ferer F. ve Harry Javier J., İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.