Günlük gazetelerin ortalama sayfa sayısının 22’nin üzerinde ve bu sayfaların büyük bir kısmının renkli olduğunu, teknik gelişme olarak bütün gazetelerin gurur verici bir konumda bulunduğunu belirten Yrd.Doç.Dr. Kavaklı “Bütün olumlu gelişmelere rağmen gazete tirajları sürekli düşüş içinde. Son gelinen noktada toplam 4-4,5 milyon civarında. Eğer tedbir alınmazsa batıda birçok gazetenin başına gelen sonuç bizim için de kaçınılmaz olacak” diye konuştu.

Yrd.Doç.Dr. Kavaklı, İçişleri Bakanlığı’nın 16.04.2007 tarihinde yayınladığı yönetmelikte 'Birinci sınıf kahvehaneler, çay bahçesi ve kır kahvesinde en az 100 farklı kitabın yer aldığı kitaplık bulunacak ve bu yerlerde ayrıca ikisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 5 farklı günlük gazetenin, İkinci sınıf kahvehanelerde en az 50 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az 3 farklı günlük gazetenin, Üçüncü sınıf kahvehanelerde en az 25 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve birisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 2 adet günlük gazetenin, bulundurulması ve buraya gelen vatandaşlarımızın hizmetine sunulması gerekmektedir' ifadesinin yeraldığına dikkat çekti.1 MİLYONLUK TRAJ ARTIŞI OLUR

Yrd.Doç.Dr. Oğuzhan Kavaklı, yönetmeliğin işler hale gelmesiyle İzmir’de ortalama 20 bin tiraj artışı olacağını Türkiye’de bulunan 481 bin kahvehaneye alınacak gazetelerle asgari 1 milyon yeni tiraj kazanılacağına dikkat çekti.