Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, merkez Seyhan İlçesi Tepebağ Mahallesi Cemal Gürsel Caddesi'nde tabelasında Okey Salonu yazan işyerine gelen erkeklerin, telekızlarla arkadaş gibi masalara oturup, kısa süreli okey oynadığını, beğendiği kadına, "Okeye dönen var mı?" diye şifreli şekilde seslendikten sonra salonun arkasındaki odaya giderek fuhuş yaptığını belirlendi. İlişki başına kadınların 20, salon sahibinin 30 lira para aldığı öne sürülen kahveye baskın yapan ahlak polisleri, işyeri sahipleri 32 yaşındaki Dursun D. adlı kadın ve 28 yaşındaki Mahmut O.'yu gözaltına aldı. Fuhuş yapan 4 kadın ise ifadeleri alınıp, bulaşıcı hastalık testleri yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

İşyeri sahiplerinden Dursun D. sorgusunda suçlamaları reddedip, "Biz kimseye fuhuş yaptırmıyoruz. Buraya gelen müşterilerimizden biri, kız arkadaşı ile özel bir şey konuşmak istediğini belirtip, içerdeki odaya geçti. Bu arada polis baskın yaptı. Biz kimseye fuhuş yaptırmıyoruz" diye kendini savundu. Mahmut O. da fuhuş suçlamasını kabul etmedi.

İfadelerinin tamamlanmasının ardından 'fuhşa yer ve imkan sağlamak' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Dursun D. ve Mahmut O., nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.



MK(OA/CK)