Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan 5 yaşındaki A.T. adlı kız çocuğu 3 gün önce iddiaya göre 17 yaşındaki F.I. tarafından taciz edildi. Taciz iddiasının ardından çalışma başlatan polis dün gece F.I. adlı şüpheliyi ilçe merkezinde yakaladı ve Hürriyet Polis Merkezi'ne götürdü.

ÖFKELİ KALABALIK POLİS MERKEZİNİ BASMAYA KALKTI

Şüphelinin yakalandığını öğrenen küçük kızın yakınları ilçe merkezindeki Hürriyet Polis Merkezi'ne gitti. Burada şüphelinin kendisine verilmesini isteyen öfkeli kalabalık polis tarafından engellendi. Bu sırada olayı haber alan çok sayıda kişi de Polis Merkezi önünde toplandı. Kısa sürede sayısı 500'ü bulan kalabalık, şüphelinin kendilerine verilmesi isteyerek sloganlar attı. Polisin dağılmaları yönündeki uyarıya aldırmayan ve zorla içeri girmeye kalkan göstericilere biber gazıyla müdahale edildi.

SOKAKLAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Biber gazlı müdahale ile başlayan gerginlik üzerine kalabalıkta bulunanlar polislere taşla saldırdı. Bu sırada İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan görevlendirilen askerler ile Adıyaman'dan da takviye polisler Kahta'ya sevkedildi. Taşla saldıran kalabalık ile polis arasında yaşanan gerginlik sırasında sokaklar savaş alanına döndü. Gerginlik sırasında atılan taşların isabet ettiği bazı ev, işyeri ve otomobilde hasar oluştu. Taşların isabet etmesiyle yaralanan bazı polis memurları da götürüldükleri hastanede ayakta tedavi edildi.

39 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gerginlik sırasında polis, sokak aralarında kovalamaca sonucu kendilerine taşla saldıran 39 kişiyi gözaltına aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 39 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatı ile serbest bırakıldı.

VALİDEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Gerginlik üzerine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici de Kahta'ya geldi. Vali Sodan ve diğer yetkililerin sağduyu çağrısının ardından Kahta'da hayat gece geç saatlerde normale döndü ve öfkeli kalabalık evine gitti. Gerginliğin bitmesinin ardından konuşan Vali Ramazan Sodan, "Çok üzücü bir olay. Ancak huzur kenti Adıyaman'da böyle bir olayın yaşanmış olması hepimizi daha da üzdü. Kalabalığın linç girişiminde bulunması ve polislere taşla saldırması nedeniyle güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etti. Sağduyu çağrıları sonunda grup dağıldı, umarız bir daha böyle bir olay yaşamayız" dedi.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Cinsel taciz iddiasıyla gözaltına alınan F.I. ise, gerginliğin sona ermesinin ardından zırhlı araçlar eşliğinde adliyeye götürüldü. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı ve zırhlı araç ile Adıyaman Cezaevi'ne götürüldü.

Güvenlik güçleri olası bir gerginlik ihtimaline karşı ilçede güvenlik önlemini sürdürüyor.



HB (HK/AAA)