AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, geçen hafta memleketi Kahta'da, AK Yaşam Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin olağan kongresine katıldı. Metiner burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün manevi kızı olan Sabiha Gökçen isminin Kahta'da bir okula verilmiş olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Dersim'in üzerine bomba yağdıran Sabiha Gökçen'in bir adı İstanbul'da, bir adı Kahta'da. Ben bu ilin milletvekili olduğum için, Kahtalı biri olarak şahsen üzülüyorum" dedi.

'DERSİM KATLİAMINDA PAY SAHİBİ'

Kongrenin ardından Hamza Teymur başkanlığında bir araya gelen dernek yönetimi, ilk toplantıda Metiner'in gündeme getirdiği Sabiha Gökçen isminin kaldırılması için imza kampanyası başlatma kararı aldı. Kampanya doğrultusunda Cami Mahallesi'nde 2001 yılından bu yana eğitim veren anaokulundan Sabiha Gökçen isminin kaldırılması için ilçede imza toplamaya başlayan dernek başkanı Hamza Teymur şunları söyledi:

"Milletvekilimizin önerisini toplantımızda gündeme getirdik ve bu yönde bir kampanya başlattık. 1937- 38 yılarında Dersim'de yaşanan katliama gönüllü olarak katılan, Dersim katliamında 10 binin üzerinde masum vatandaşımızın ölümünde büyük pay sahibi olan, ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen isminin İlçemizde bir eğitim kurumuna verilmesinin hepimizi üzdüğüne kanaat getirdik. Bu kapsamda, daha önce de Kenan Evren isminin değiştirildiği ilçemizde, Sabiha Gökçen Anaokulu adının da değiştirilerek başka bir ismin verilmesi için imza kampanyası açtık. İmza kampanyasının sonunda isim değişikliği için ilgili kurumlara dilekçe ile başvurumuzu yapacağız."

HB(HK/COŞ)