Merkez İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmet Demirgürelli, sağlık ekibi ile birlikte Piri Reis Mahallesi'ne gidip, Piyade Uzman Çavuş Ali Rıza İşbilir'in şehit düştüğü haberini 4 yaşında kız çocuğu bulunan annesi eşi Zübeyde İşbilir'e iletti. Merkeze bağlı Saygılı Köyü'nde yaşayan anne Zeynep İşbilir de acı haberi alınca aynı mahallede oturan oğlu Mehmet İşbilir'in evine gelip, taziyeleri kabul etti. Şehit yakınları mahalleye Türk bayrakları astı.

ŞIRNAK'TA SON KEZ OPERASYONA ÇIKMIŞ 

Şehidin ağabeyi Mehmet İşbilir, kardeşinin geçici görevle Şırnak'ta bulunduğunu belirterek, "Vatan sağ olsun, yapacak bir şey yok" dedi. Şehit uçman çavuşun Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde görev yapan polis memuru ağabeyi Hacı Veli İşbilir, "2 gün önce telefonla konuşmuştuk. Yeni görev yerine gitmeden önce bu ayın başlarında izne gelecekti. Operasyon başlayınca izinler durduruldu, gelemedi. İzne çıkabilmiş olsaylı 4 gün önce burada olacaktı" diye konuştu.

Şehidin polis müfettişi amcası Cumali İşbilir de yeğeninin 5 yıllık uzman çavuş olduğunu belirterek, "Kendisiyle bir ay önce telefonla konuştum. Tayininin Kars'a çıktığını söylemişti. 15 Ağustos'ta yeni görev yerine gideceğini bana bildirmişti. Bunlar bizi üzüyor. Söyleyecek çok şeyimiz var, ama üzüntüden bir şey söyleyemiyorum" diye konuştu.

Bolu Komando Tugayı'nda görevli olan şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Rıza İşbilir'in, 6'sı kız, 11 kardeşinin olduğu ve baba Halil İşbilir'in 2 yıl önce vefat ettiği ifade edildi. 



MNŞ(BY/İD)