200 yıldır enerji biriken bir fay hattının üzerinde bulunan ve artık 7'den büyük deprem olasılıklarından söz edilen Pazarcık'ta oturanların gözüne uyku girmedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Pazarcık'taki ilk deprem saat 23.59'da Arslanbey Köyü merkezli meydana geldi. 3.3 büyüklüğündeki deprem, bölge sakinlerini tedirgin etti.

Tedirginliğin ardından hayat normale dönerken, saat 01.55'te merkez üssü Pazarcık İlçesi'nin Çöçelli Köyü olan yerin 13.6 kilometre derinliğinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çok daha şiddetli hissedilen bu deprem, paniğe neden oldu ve herkes sokaklara çıkmaya başladı. Can ve mal kaybının olmadığı deprem, çevre ilçelerden de hissedildi.

SABAHA KADAR SÜRDÜ

Pazarcık'ta meydana gelen 4.7 büyüğüklüğündeki depremin ardından saat 02.01'de de merkez üssü Pazarcık'ın Hanobası Köyü olan Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde üçüncü deprem meydana geldi. Çevre il ve ilçelerde de hissedilen deprem nedeniyle artık evlerinde uyuyabilen kimse kalmadı ve herkes daha şiddetli bir depremden korkarak, soğuk havaya rağmen sokaklara döküldü.

Sabah saat 08.17'ye kadar sırası ile merkez üssü Sarıerik, Kadıncık, Ördekdede, Akçakoyunlu, Hanobası, Çiçek, Cocelli, Evri ve Karabıklı köyleri olan 19 sarsıntı oldu. Depremler 4.7 ile 1.9 büyüklükleri arasında gerçekleşti.

Can ve mal kaybı yaratmayan depremlerin bir kısmı hissedilmedi. Ancak 4.7 ve 4.4 büyüklüğündeki depremler, büyük korkuya neden oldu. Korku içindeki Pazarcıklılar ateş yakarak sabahın olmasını bekledi.

UZMANLAR UYARIYOR

Elazığ- Hatay eksenli bir fay hattının üzerinde bulunan Kahramanmaraş için 2000 yılından bu yana uzmanlar ciddi uyarılarda bulunuyor. 12 yıl önce meydana gelen küçük depremlerin fayı hareketlendirdiği ve biriken enerjinin açığa çıkması halinde 7 dolayında bir deprem beklendiği yönünde sık sık uyarılar yapılıyor. Çeşitli bilimsel toplantılarda da Kahramanmaraş'ın 7'den büyük bir deprem için hazırlıklı olması istenmişti.