'Maraş Olayları'nın 34'üncü yıldönümünde Kahramanmaraş Gar Meydanı'nda anma etkinliği yapmalarına izin verilmeyen grup, Pazarcık İlçesi'ne bağlı Narlı Beldesi'nde toplandı. Kent merkezine doğru yürüyüşe geçen yaklaşık 500 kişilik grubun geçişine jandarma ve çevik kuvvet polisleri izin vermedi. Bunun üzerine gruptakiler, karayolunu ulaşıma kapattı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel ile yanındakiler, izin için güvenlik güçleriyle görüştü. Ancak yapılan görüşmelerden sonuç alınamadı. Bir saatlik eylemlerinin ardından kalabalığa Narlı Cemevi'nde toplanılacağı duyuruldu. Grup cem evine yürürken, yoldan geçen Aydın plakalı bir otomobilin içindeki genç 'Bozkurt' işareti yaptı. Bunun üzerine gruptan bazı gençler otomobile taş attı. Saldırıya uğrayan otomobil hızla uzaklaşıp, gözden kayboldu.

Kalabalık arasında BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan de yer aldı. 'Maraş Katliamı'nda hayatını kaybeden 111 kişi için cem evinde tören düzenlendi.

Cem evinde tören yapılırken, Tarsus- Adana Gaziantep otoyolu Narlı turnikelerine yakın bölgede ise 100 kişilik bir grup yolu kapattı. Gruptan bazı kişiler, yanlarında getirdikleri lastikleri yaktı. Bölgeye çok sayıda jandarma ve çevik kuvvet sevk edildi.



AK(OA/COŞ)