Foça İlçesi Değirmenlik Caddesi'nde geçen perşembe günü saat 08.00'de, askeri servis aracının geçişi sırasında, uzaktan kumandayla iki bomba patlatıldı. Patlamada Er Özkan Ateşli şehit olurken, otobüsü kullanan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in de aralarında bulunduğu 11 kişi, çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Başından ağır yaralanmasına rağmen otobüsü durdurarak, devrilmesini ve facianın büyümesini önleyen Uzman Çavuş Özmen'den dün sabah saatlerinde kötü haber geldi. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi süren Özmen'in, beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

Olayın hemen ardından memleketleri Mersin'den eşi Durdu Özmen'le birlikte hastaneye koşan çiftçi baba Cengizhan Özmen, yaşam ünitesine bağlı olarak yaşatılmaya çalışılan evladının şehit olduğu yönündeki haberlere tepkisini dile getirdi.

"BUNU YAPANLARI SEVİNDİRMESİNLER"

Aynı zamanda Limonlu Belediyesi Başkan Yardımcısı da olan Cengizhan Özmen, "Benim çocuğum yaşam ünitesine bağlı yaşıyor. 'Öldü' diye yanlış bir bilgi verilmesin. Türkiye'nin her yerinden arayıp taziyede bulunuyorlar. Ama tıbben ortada bir ölüm yok. Şu an kalp atışları, solunumu var. Uyutuluyor. Doktorlar tekrar yaşama dönmesi için ellerinden geleni yapıyor. Benim oğlumun olayın ardından iki kez kalbi durdu, tekrar yaşama döndürüldü. Bu kez de yaşama döneceğine inanıyoruz. Allah'tan umut kesilmez. Ölümü ortadan kaldıralım. Yaşayarak, bize ikinci bayramı yaşatacak. Şu anda şehit diyerek, o pislikleri, teröristleri sevindirmeyelim. Eğer tüm çabalara rağmen şehit olursa, yapacak bir şey yok. En güzel mertebeye ulaşacak. Ben onunla gurur duyuyorum. Onlarca kişinin canı için kendi canını feda etti" diye konuştu. Hastane yetkilileri de, beyin ölümünün gerçekleştiği andan itibaren yaklaşık 60 saat geçtiğini, Özmen'in yaşam ünitesine bağlı hayat mücadelesinin devam ettiğini bildirdi.

HASAN KOMUTANINI SEÇMİŞ

Bu arada, Özmen'in, olay günü gece mesaisinden çıktığı, lojmanlardan deniz üssüne servis otobüsünü götürdükten sonra istirahate ayrılacağı öğrenildi. Aynı olayda şehit olan er Özkan Ateşli'nin, lojmanlardan çıkan iki ayrı servis otobüsünden, şu an yaşam mücadelesi veren Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'i çok sevdiği için onun kullandığı araca muhafız olarak bindiği ortaya çıktı.



TT(AÖ/AK)